Kanal Edirne'nin seti güçlendiriliyor

Edirne'yi taşkınlardan koruyan tahliye ve drenaj kanalının seti güçlendiriliyor.

Kanal Edirne'nin seti güçlendiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meriç Nehri’nin sigortasının sanat yapıları tamamlanıyor. Taşkın tahliye kanalının hem seddeleri güçlendiriliyor hem de taş tahkimatı yapılıyor.

Karaağaç Mahallesi’ni yaşanan yağışların ardından sık sık taşkınlarla ve selle gündeme geliyordu. Bölgenin kâbusu haline gelen taşkınları engelleyen ‘Kanal Edirne’nin hem seddeleri güçlendiriliyor hem de taş tahkimatı yapılıyor.

Proje ile taşkınları engelledi, Edirneliye rahat bir nefes aldırdı. 2019 yılında kullanıma giren ve Meriç Nehrindeki taşkınları önlemek için yapılan Karaağaç Tahliye Kanalının seddeleri güçlendiriliyor.

Taşkın tahliye kanalının 7 bin 8 yüz metrelik seddeleri güçlendirilirken, seddelerin 3 bin 100 metrelik bölümüne ise taş tahkimatı yapılıyor.

Devlet Su İşleri tarafından yapılan tahliye kanalı Meriç Nehrinin taşkın anındaki suyunun bir kısmını tahliye ediyor.

Bu sayede bir dönem Edirne’nin kâbusu haline gelen taşkınlar yaşanmıyor.

Karaağaç Muhtarı Agâh Korkan, güçlendirme çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin kente katkısını anlatan Korkan, geçmiş yıllarda yaşanan taşkınların önüne geçildiğini vurguladı.

Korkan, kanal yapılmadan önce yaşanan taşkın ve sel olaylarını anlattı ve şunları söyledi:

"Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Sellerde çok zor zamanlar yaşadık, mahallemize helikopterlerle geldik. Taşkın anında Meriç'e çok su geliyor. O yüzden iki yerden suyun gitmesi çok farklı. Debi saniyede 2 bin metreküpe çıkarsa, 1000 metreküpü nehirden geri kalan kısmı kanaldan geçiyor. Böylelikle herhangi bir sıkıntı olmadan akıp gidiyor. Devletimizin yaptığı bu projeler bizi çok mutlu ediyor. Aynı zamanda Dr. Mehmet Müezzinoğlu köprüsü sayesinde hiçbir ulaşım sıkıntısı da yaşamıyoruz."

Doğukan Vurgun