Kahraman Gaziler, öğrencilerle bir araya gelerek anılarını anlattı

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi iş birliği ile Edirne Lisesi öğrencileri Kahraman Gazilerle bir araya geldi.

Kahraman Gaziler, öğrencilerle bir araya gelerek anılarını anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' çatısı altında gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde Edirne Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Edirne Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri, anılarını anlatırken duygu dolu anlar yaşadı.

“Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” adı altında, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı çerçevesinde eğitim çağındaki çocukların, gazilerle bir araya gelmeleri amaçlanıyor.Program çerçevesinde öğrencilerle bir araya gelen Edirneli gaziler Ahmet İsmailoğlu,Fevzi Demir ve İbrahim Aksal, merak ettikleri soruları da yanıtladı.

Gerçekleşen buluşma programına; Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler Birim Personelleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Ahmet İsmailoğlu, İbrahim Aksal, Okul İdareci ve Öğretmenleri ile öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda daha sonra kısa bir film gösterimi yapıldı. Daha sonra ise gaziler, yaşadıklarını anlatarak geçmişe yolculuk yaptı.

Kahraman gazilerle bir araya gelen öğrenciler, gazilerin yaşadıklarını bizzat tek ağızdan dinledi.

Savaşın kötü bir anı olduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Ahmet İsmailoğlu, böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Öğrencilerde tarih bilincini oluşturmak amacıyla bu şekilde bir program düzenlendiğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, ev sahibi okul Edirne Lisesi'ne teşekkür etti. Gazilere de verdikleri bilgilerden dolayı teşekkürlerini sunan Bilgiç, onlara sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

Edirne Lisesi Okul Müdürü Recep Şentürk, gazilerin anlattıkları anılarının insanı geçmişe götürdüğünü belirtti.  Bugün bu ülkede güçlü ve güvenli olabilmek için sadece sınırın içindekileri korumanın yetmediğini ve bazen sınırın dışında da savaşmak gerektiğini belirten Şentürk, "O zaman da bu gerekiyordu. Bu da muazzam şekilde gerçekleştirildi. Türk milletini güvende tutabilmek için bugün yine Türk askeri sınırın dışında mücadele veriyor. Şehitler veriliyor, gazilerimiz oluyor. Hatta Balkanlar için de aynı şey söz konusu. Oradaki Türk varlığı için de fedakarlıklar yapılıyor. Bütün bunlar bu ülkenin bugün ve gelecekte daha güçlü olabilmesi için yapılıyor. Bu etkinlikte emeği geçenlere ve gazilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Program öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

İpek Esma Çeşme