'Kadına El Kalkamaz' Projesi Okul Güvenlik Toplantısı'nda tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği ve bu konudaki bilincin artırılması amacıyla ‘Kadına El Kal-Ka-Maz' sloganıyla başlatılan farkındalık çalışmaları devam ediyor.

 'Kadına El Kalkamaz' Projesi Okul Güvenlik Toplantısı'nda tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadına şiddetin önlenmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren ekipler, Uzunköprü Okul Güvenlik Toplantısı’nda “Kadına El Kalkamaz” sloganı ile hazırlanan broşürleri dağıtarak proje hakkında bilgi verdi.

Gece gündüz demeden kıraathaneler, çarşı ve pazaryerleri, camiler ve köylerde çalışmalarını sürdüren ekipler, kadına şiddetin son bulması için bu farkındalık çalışması ile 20 bin erkeğe ulaşmayı hedefliyor.

Edirne Valiliği koordinesinde, Uzunköprü Kaymakamlığı, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ŞÖNİM, Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Uzunköprü Okul Güvenlik Toplantısı’nda “Kadına El Kalkamaz” sloganı ile farkındalık çalışmaları düzenlendi.

Kadına şiddetin engellenmesi ve bu konudaki duyarlılığı artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından çeşitli uygulamalar yapılıyor. Edirne Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Kadına El Kal-Ka-Maz’ sloganıyla hazırlanan broşürlerin dağıtımı yapılıyor.

 “Kadına El Kalkamaz” projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerde bugüne kadar 1 milyon 455 bin erkek, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirildi.

Burcu Temel