Kadın muhtar adayları Ali Can Zeray'la Z Raporu programına konuk oldu

Edirne'de kadın muhtar adayları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Baz Basın ve Medya A.Ş. Dijital Medya Koordinatörü Ali Can Zeray'ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu programına konuk oldu.

Kadın muhtar adayları Ali Can Zeray'la Z Raporu programına konuk oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçime kısa bir süre kala muhtar adayları da saha çalışmalarını sürdürüyor. Edirne’de Şükrüpaşa Mahallesi muhtar adayı Esra Akgün Yılmaz, Kurtuluş Mahallesi muhtar adayı Nurcan Uzel ve Kocasinan Mahallesi muhtar adayı Canan Koca Baz Basın ve Medya A.Ş. Dijital Medya Koordinatörü Ali Can Zeray’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu programına konuk oldu.

Muhtar adayları programda kendilerini tanıtarak seçim vaatlerini anlattı.

Şükrüpaşa Mahallesi muhtar adayı Esra Akgün Yılmaz, beden eğitimi öğretmeni olduğunu ve sevgi ile mahallesine dokunacağını belirtti.

Akgün Yılmaz, yıllardır mahallesine hizmet ettiğini ve bu hizmetlerin daha da çoğalmasını istediğini aktardı.

Vaatlerinden bahseden Yılmaz, “Mahallemizde yaşını almış büyüklerimiz var. Ulaşım sorununu ciddi sıkıntıda yaşıyorlar, öğrencilerimiz ulaşım sorunu yaşıyorlar. Ulaşım ile ilgili ve aynı zamanda tesisler kuracağız, bu tesislerle ilgili muhtarlığın çevresinde kargo, su yatırma alanları, elektrik yatırma alanları, bankamatikler ve belirli okul alanlarında hız kesici yollarla ilgili çalışmalar ve aynı zamanda da mahallemizin belirli boş alanlarını tespit ettik. Bu boş alanlarına çeşitli spor saha ve kortları kurmayı hedefliyoruz.” dedi

Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel, uzun süredir aynı yerde ikamet ettiğini ve mahalledeki sorunlara hâkim olduğunu ve çözeceğine inandığını söyledi.

Mahallesine kadın eli değmesi gerektiğini dile getirerek vaatlerinden bahseden Uzel,  “Bu mahalle daha önce Eski Toki olarak biliniyordu ama şuan adı Kurtuluş Mahallesi oldu. Mahallemiz biraz şehir merkezine uzak olduğu için, bizim oraya ilk yapmamız gereken şey bir sosyal tesis. Eğlence, mevlit gibi etkinlikler yapabileceğimiz kapalı alanlara ihtiyacımız var bu yüzden ilk olarak toplanma yeri yapacağız. Ailelerimizle vakit geçirebileceğimiz alan yok bu yüzden çay bahçesi yapmayı hedefliyoruz. Üçüncü olarak, ödeme noktalarımız yok, çarşıya yaşlılarımız gidemiyor. Fatura, su ve elektrik fatura ödemesi gibi şeyler için ödeme noktaları açmayı planlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kocasinan Mahallesi Muhtar adayı Canan Koca ise daha önce hastanede yönetici olarak görev aldığını ve bu nedenle tecrübelerini de mahallesine aktarmak istediğini belirtti. Koca; “ mahallemizde ileri yaştaki insan nüfusu fazla onlara yönelik projelerimiz var. Mahallemizde kaldırılan duraklar var inşallah onları yerlerine koyduracağız. Mahallemizdeki çöp konteyner sayısı çok az ve bunların sayısını arttırmayı planlıyoruz. Kadın girişimci mahallelimizi sonuna kadar destekleyeceğiz.” Dedi.

Koca, muhtarlığın sadece erkeklere layık olmadığını kadınlarında bu işi gayet iyi bir şekilde yapabileceğini ispatlamak için adaylığını koyduğunu ifade etti.

Haber Merkezi