Vali Sezer, 'Kadınlar Günü' dolayısıyla açılan stantları ziyaret etti

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla el emeği ürünlerin satışı ve bilgilendirici broşürlerin dağıtımı için stantlar açıldı. Stantları ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, kadınlara karanfil hediye etti.

Vali Sezer, 'Kadınlar Günü' dolayısıyla açılan stantları ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SODAM) ve kentte faaliyet gösteren kadın kooperatifleri tarafından açılan stantlarda kadınlarla buluşan Vali Sezer, hayırlı işler dileyerek Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadınların çalışma hayatındaki yeri ve önemini her geçen gün arttığına değinen Vali Sezer, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından açılan stantları da dolaşarak ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Caddedeki mağazaları da ziyaret eden Sezer, kadın çalışanların gününü kutlayarak karanfil hediye etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  farkındalık yaratmak için Emniyet ve Jandarma birimleriyle birlikte stant kurduklarını söyleyen Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü (ŞÖNİM) Nihan Ertan, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir araya geldiklerini ifade etti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla her yıl şiddet mağduru kadınlara ortak hizmet veren kuruluşlarla Emniyet ve Jandarma ile birlikte farkındalık yaratma çabalarında bulunduklarını söyleyen Ertan,  "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bizim için çok büyük önem arz ediyor. Bu anlamı gün üreten kadın, ayakları üstünde duran kadınları temsil ediyor.  Bu günü şiddetin de önüne geçen en önemli unsur olarak görüyoruz” Dedi.

Stantta kadınları bilgilendirdiklerini söyleyen Ertan, “Vatandaşlarımıza şiddet gördükleri durumda nerelere başvuracaklarına, hangi mekanizmaların olduğunu, kanunda nelerin yer aldığını anlattık. Ayrıca sadece anlatmak ile kalmadık bastırdığımız broşürlerimiz ile Kades'i , Alo 183'ü ,Elektronik kelepçe uygulamalarını tedbir kararlarının yer aldığı broşürleri de onlarla paylaştık” İfadelerine yer verdi.

Kadınların sadece 8 Mart’ta değil her zaman üretimin içinde olması gerektiğini belirten Ertan, “Bu arada üreten kadınlarımızı da ihmal etmedik, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Vali'de Kadın Kooperatifi de burada, SODAM’ın Rumeli Kadın Kooperatifi de burada diğer toplum kuruluşlarının Kadın Kooperatifleri de burada, yani hepimiz tek yürek olduk burada. Vurgumuz 'üreten kadının yanındayız, ürettikçe ayakta kalırız, kanunlar her zaman işler ama önce bizlerin ayakta durması daha önemli. Kadınların sadece 8 Mart'ta değil her gün, her daim üretimin içerisinde olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Ziyaretlere, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu da katıldı.

İpek Esma Çeşme- Berkan Yılmaz