İtfaiye ekipleri site sakinlerine eğitim verdi

Edirne'de İtfaiye ekipleri site sakinlerinin talebi üzerine Temel Yangın Eğitimi verdi. Siteye gelerek eğitim veren ekipler daha sonra tatbikat gerçekleştirerek bilgileri pekiştirdi.

İtfaiye ekipleri site sakinlerine eğitim verdi

Edirne'de Şükrüpaşa Mahallesi İlhan Koman Sokak'ta bulunan İkbal sitesi sakinlerinin talebi üzerine İtfaiye ekipleri tarafından Temel Yangın Eğitimi verildi. Eğitimin ardından tatbikat gerçekleştirildi. İtfaiye ekiplerinin yaktığı ateş site sakinleri tarafından yangın söndürme tüpü yardımıyla söndürüldü.

                Temel Yangın Eğitimi ilk olarak çocuklara yönelik hazırlanan barkovizyon gösterisi ile başladı. Ardından Edirne İtfaiye Amiri Sefa Tabak tarafından yetişkinlere yönelik eğitime geçildi.

                Eğitimde yanma ve yangın nedir, yangın sınıfları nelerdir, söndürme maddeleri nelerdir, hangi yangına ne tip söndürücü ile müdahale edilir gibi genel konular anlatıldı.

                               İkbal sitesi sakinlerine verilen eğitimde olası yangınları önleme, yangın anında doğru davranışları kazandırma, yangınla mücadele, söndürme ve kurtarma becerilerinin kazandırılması amaçlandı.

                Site yönetiminin öncülüğünde Edirne İtfaiye ekipleri tarafından verilen eğitimde  yanma ve yangın, yangının nedenleri ve alınacak tedbirler,LPG ve doğal gaz kullanımı, ev kazaları ve önlemler, gaz ve duman dolu ortamda hareket tarzı, yangın söndürme madde ve cihazları, yangında kurtarma faaliyetleri, yangın söndürme sistemleri, TSC (taşınabilir söndürme cihazı) ile müdahale konuları ele alındı.

                Eğitimin ardından tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği çocuklar 'yangın var' diyerek site sakinlerine haber verdi. İtfaiye ekiplerinin yaktığı ateş site sakinleri tarafından yangın söndürme tüpü yardımıyla söndürüldü.

"Eğitime çocuklarında dahil edilmesi çok güzel"

Vatandaşların eğitim sonrası kuru kimyeviyi deneyimlediğini belirten Edirne İtfaiye Amiri Sefa Tabak, "Öncelikle eğitim çocuklardan başlıyor. Eğitime çocuklarında dahil edilmesi çok güzel bir durum oldu. Vatandaşımızın bilinçlenmesi ilimizde gerçekleşen yangın sayısının azalmasını sağlıyor. Yani kimsenin canı ve malı zarar görmesin. Bizim en başta amacımız bu. Buda eğitim ile olan bir şey. Eğitimlerimize devam edeceğiz. Talep olursa diğer sitelere de eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Kuru kimyeviyi kullanarak  eğitimi pratiğe de dökmüş olduk. Başlarına bir olumsuzluk geldiğinde artık gönül rahatlığıyla kuru kimyeviyi kullanabilirler." ifadelerini kullandı.

Yönetim olarak yangın konusunda bilgilenmek için böyle bir eğitim düzenlediklerini söyleyen  İkbal Sitesi Yöneticisi Korhan  Eşingen, Edirne İtfaiyesi'ne talepte bulunduklarını onlarında bu talebi yanıtsız bırakmayarak eğitime geldiklerini aktardı.

İtfaiye ekiplerine teşekkür eden Eşingen, "Bizlere sitemize gelerek eğitim verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tabi herkesin yangın hakkında bir bilgisi var ama biz bilinmeyen şeylerinde olduğunu düşünerek ve böyle bir etkinlik yaptık. Site sakinlerimizde bu eğitime katılarak duyarlılıklarını göstermiş oldu." Dedi.

Doğukan Vurgun