Türk musikisinin önemli eserleri dinleyicilerle buluştu

Edirne'de Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından 'Klasikten Tangoya' konseri verildi. Müzikseverler konseri ilgiyle takip etti.

Türk musikisinin önemli eserleri dinleyicilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından Türk Ocağı Caddesi'nde bulunan topluluk binasında konser düzenlendi. Düzenlenen "Klasikten Tangoya" konserini müzikseverler ilgiyle takip etti.

Konserde solist Fadıl Atik ve Gökçe Bahar Bahçe tarafından 14 şarkı seslendirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından gerçekleştirilen konserde sevilen eserler dinleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

“Önemli bestecilerin eserlerini seslendirdik”

Konserde Türk musikisinin önemli bestekarlarının eserlerini seslendirdiklerini belirten Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Bahçe, “Klasik Türk Musikisine ait seçkin eserlerin icra edileceğini belirten Bahçe: "Klasik dönem müziklerinin ardından Neo klasik dönem eserleri icra ederek daha sora Türk tangolarının seçkin örneklerini seslendirdik. İlk bölüm de 7 eser 2. bölümde farklı bir konsept ile toplamda 14 eser icra edildi.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun