'İstanbul'dan göç eden vatandaşlar Edirne ve Kırklareli'ni tercih ediyor'

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olası İstanbul depreminden endişelen vatandaşlar deprem kuşağından uzak olan Trakya'ya göç ediyor.

'İstanbul'dan göç eden vatandaşlar Edirne ve Kırklareli'ni tercih ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı depremlerin ardından özellikle İstanbul'daki vatandaşlar, olası deprem ihtimaline karşı Trakya'ya göç etmeye başladı.

Depremlerin ardından İstanbul’daki büyük deprem dolayısıyla vatandaşlar risk taşımayan bölgelere yönelmeye başladı. Edirne ve Kırklareli’nde fay hattının olmayışı cazibe yaratıyor.

TÜİK’in son verilerine göre bir yılda 418 binden fazla kişi İstanbul'dan ayrıldı. Son 5 yıllık süreçte ise İstanbul’dan gidenlerin sayısının 2 milyonu 200 bini geçtiği tahmin ediliyor.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından megakent genelinde hızlanan kentsel dönüş sürecinin de çevre illere göçü arttırdığı belirtiliyor. Bu iller arasında çok tercih edilen ise Edirne, Kırklareli olarak öne çıkıyor.

İstanbul'dan Trakya'ya göç, bölge genelindeki emlak fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, göç eden vatandaşların en çok Edirne ve Kırklareli’ni tercih ettiğini söyledi.

Deprem riskinin az olması nedeniyle Trakya’nın tercih edildiğinin altını çizen Çeker, “Edirne ve Kırklareli 4. derece deprem kuşağında. Bölgenin birçok açıdan avantajı var. Sınır kenti olması, büyükşehirlere göre nüfusun az olması gibi. Ulaşım anlamında büyük şehirlere yakınlıkta bu konuda önemli. Aynı zamanda Edirne’de devam eden hızlı tren projesinin de etkisi büyük. Projeyle İstanbul’a ulaşım çok daha kolay hale gelecek.” Dedi.

Çeker, emlak piyasasının göç nedeniyle yükselişe geçtiğini ifade etti.

Doğukan Vurgun