İlk cemre havaya düştü

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrelerin ilki havaya düştü. Edirne'de neredeyse hiç kış yaşanmadan bahar havasına geçilmesi, vatandaşları şaşkına çeviriyor. Havaların bu şekilde olması ise hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

İlk cemre havaya düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İklim değişikliği, hem insanları hem de doğal yaşamı etkiliyor. Bir güneş bir soğuk giden havalar vatandaşları hasta ederken, ağaçlar da yalancı bahara aldanıp erken çiçek açıyor. Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin ilki havaya düştü. Edirne son yılların en ılık kışını yaşadı. Özellikle hafta sonları hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması adeta vatandaşları şaşkına çevirdi. Kış ayında bahar dedirten sıcaklıklar, sadece insanları değil ağaçları da yanıltıyor.

Edirne'de en işlek noktalardan birisi olan Saraçlar Caddesi de sıcak havadan nasibini aldı. Yerli ve yabancı birçok vatandaş, güneşli havanın tadını çıkarmak için kuşlara yem attı, banklarda oturdu ve alışveriş yaptı.

Öte yandan cemrenin düşmesinin ardında gelen yağışlar, hem tarlaları hem de üreticiyi sevindirdi. Üretici Mart ve Nisan ayında gelecek yağmurlardan umutlu.

Baharın müjdeleyicisi cemrelerin, birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Cemrenin ikincisi 26-27 Şubat'ta suya, üçüncüsü 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.

Burcu Temel