'İL GENEL MECLİSİ'NDEN İSTİFA EDERİM!'

Edirne İl Genel Meclisi Kasım Ayı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmeleri kapsamında toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ile AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez'in arasında tartışma çıktı. AK Parti Meclis Üyesi ve Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, hayvanları hastalandığında Tarım İl Müdürlüğü'nden kimsenin ilgilenmediğini aksinin kanıtlanması halinde il genel meclisi üyeliğinden istifa edeceğini söyledi.

'İL GENEL MECLİSİ'NDEN İSTİFA EDERİM!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi’ne, AK Partili Üye Mustafa Suiçmez ile Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’ın tartışması damga vurdu. Edirne İl Genel Meclisi Kasım Ayı bütçe görüşmelerine devam edildi. Görüşmelerde Mustafa Suiçmez ve Tarım ve Orman müdürünün tartışması dikkat çekti.

Mustafa Suiçmez Nisan Ayı’nda hayvanlarının hastalandığını, hasarının 350 bin liranın üzerinde olduğunu ve Tarım İl Müdürlüğü’nün bu konuyla ilgilenmediğini iddia etti.

Bunun üzerine Bayazıt, “2 Şubat’ta ölümlerle ilgili bizim ekiplerimiz gitmiş incelemişler. Hatta numune almışlar. Pendik Araştırma Enstitüsü’ne göndermişler. Yetinmemişler. Sizin hayvanlarınızdaki hastalık Türkiye’de nadir görülen hastalıklardan bir tanesi. Üst solunum yolu enfeksiyonu, viral bir enfeksiyon. Bunun bir tedavisi yok. Türkiye’de aşısı yok.  Pendik’ten gelen arkadaşlarımızın da teşhisi aynı oluyor. “ diyerek cevap verdi.

Ardından Mustafa Suiçmez, “Size yanlış bir bilgi vermişler. O işletmenin sahibi benim, o zararı gören benim. Tarım İl Müdürlüğü’nden numune almaya bir kişi geldiyse ben yarın sabah İl Genel Meclisi’nden istifa edeceğim. Orada hayvan öldü ben aldım numuneyi götürdüm. Bir Allah’ın Kulu da bir ay boyunca gelmedi. Sizin ekibiniz ikinci kadavra alındığında geldi. Ben bu kadar iddialı konuşuyorum. 2’inci numune aldındı. Geçen süre zarfında hayvanlar akşamdan sabaha ölmedi. 2 ay ben mücadele verdim. Bu hastalık Tarım İl Müdürlüğü’nde biliniyordu.” Dedi.

Burcu Temel