İba, 'Edirne'den 4 milletvekili adayımızla birlikte güçlü bir temsiliyet ile yola çıktık'

14 Mayıs seçimlerine kısa süre kalan ziyaret ve çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Edirnelilerle bir araya geldi. 25 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, '14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızı tekrar Başkan yapmak için, aşk ile koşmak için hazır mıyız?' diyerek Edirnelilerden destek istedi.

İba, 'Edirne'den 4 milletvekili adayımızla birlikte güçlü bir temsiliyet ile yola çıktık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selimiye Meydanı'nda Edirnelilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişinden önce konuşma yapan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirneliler tarafından büyük alkış topladı.

7'den 70'e sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanını dolduran Edirneliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı büyük coşku ile karşıladı. Pankartlarla ve sloganlarla Erdoğan'ın gelişini bekleyen vatandaşlar, miting sonuna kadar desteğini büyük bir coşkuyla ifade etti.

İba, 'Edirne'den 4 milletvekili adayımızla birlikte güçlü bir temsiliyet ile yola çıktık'

Selimiye Meydanı’nda coşkuyla ve heyecanla Türkiye yüzyılının mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için bir arada olduklarını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Balkanlardan esen yeliz, ölümüne seninleyiz diyen Lalapaşa’ya, Süloğlu sultanlar yolu, istikamet Reisin yolu diyen Süloğlu’na, Çeltikte tava tava Trakya’nın dünyaya açılan kapısı İpsala’ya, Köprüsü, ergenesi, ovası tüm cihan tanır seni diyen Uzunköprü’ye, Edirne’nin incisi, Trakya’nın gözbebeği Enez’e,  Edirne’nin kapısı, kilidi Reisin sevdalısı Havsa ’ya, Dağlı Arnavut koman kucaklamış herkesi sen bizimsin bizim Meriç’e, Koru Dağlarına vermiş sırtını yiğitler yazar destanını Keşan’a, Osmanlı’ya başkentlik yapmış her bir köşesi buram buram tarih kokan Fatih’in doğduğu, Sinan’ın gelin gibi süslediği, Şükrü Paşanın destanlar yazdığı Edirne’ye selam olsun diyerek katılımcılara seslenen Başkan İba, "14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızı tekrar Başkan yapmak için, aşk ile koşmak için hazır mıyız Edirne?" diye sordu.

İba, 'Edirne'den 4 milletvekili adayımızla birlikte güçlü bir temsiliyet ile yola çıktık'

"Aşk ile koşan yorulmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gecesini gündüzüne katarak durmadan ve yorulmadan milleti için çalışmaya devam ettiği gibi yeni bir milli irade destanı yazmak için 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanını tekrar Başkan yapmak için, aşk ile koşmak için hazır mıyız Edirne? diyerek vatandaşlara seslenen Başkan İba,"Bize soruyorlar neden Erdoğan, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayıp üniversite harçlarını kaldırdığı için. İlk ve ortaöğretimde kitap, defter karaborsasına son verdiği için. İHA’danSİHA’ya kadar, Kızılay’dan savaş gemimize kadar. Yerli ve milli sanayimizi canlandırıp terör örgütlerini yuvalarına gömdüğü için. Neden mi Erdoğan, enerjide bir marka ülke olmak için yıllarca atılamayan adımları attığı için. En önemlisi de değerlerine, vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan bir lider olduğu için Recep Tayip Erdoğan. Bizim liderimiz siyasette gençlerin, kadınların her kesimden vatandaşlarımızın her daim önünü açan Cumhurbaşkanımıza hep minnettardık.14 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz tarihi seçim içinde Edirne’den 4 milletvekili adayımızla birlikte  güçlü bir temsiliyet ile yola çıktık" ifadelerine yer verdi.

İba, 'Edirne'den 4 milletvekili adayımızla birlikte güçlü bir temsiliyet ile yola çıktık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınlara verdiği değerin her zaman farkında olduklarını aktaran Başkan İba,bu sebeple milletvekilleri arasında Fatma Aksal ve Sevda Nur Kurban olmak üzere 2 kadın milletvekili adayına yer verildiğini belirtti. Meydanlarda kadın üzerinden siyaset yapanların milletvekili aday listelerinde kadınların adının bile geçirmediğine şahit olduklarını vurgulayan İba, kadınların siyasetteki yerinin her geçen gün arttığını ifade etti.

İba, 'Edirne'den 4 milletvekili adayımızla birlikte güçlü bir temsiliyet ile yola çıktık'

"Edirne'de tarih yazacağız"

Her zaman gençlerin yanında ve destekçisi olduklarını dile getiren İba,"Bizim de en genç adayımız olan Avukat Tarık Hatipler kardeşimize destek çıkacağız. Roman kardeşlerimizi de unutmadık onları temsil etmek üzere Erdinç Çekiç kardeşimize de destek vereceğiz. 4 vekil adayımızla birlikte sizlerin desteğiyle beraber inşallah Edirne’de tarih yazacağız.Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek.Bu meydan bu millet Recep Tayip Erdoğan diyor.  Siyasetimizin yenilmez başpehlivanı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye yüzyılı için doğru zaman doğru adam diyerek yolumuza devam ediyoruz. Sizlerin desteğiyle de başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haber Merkezi