'Yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz'

Edirnelilerle Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'deki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasında AK Parti'nin büyük bir rolü olduğuna vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıllık iktidar süresinde yapılan projeleri ve yatırımları anlattı.

'Yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’deki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasında AK Parti’nin büyük bir rolü olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de asırlık demokrasi ve kalkınma atılımları yaptırmak için canla başla çalıştıklarına dikkat çekti.

“Her türlü engel ve zorluğa rağmen dimdik ayakta kaldık”

Yapılan mücadelede önlerine birçok engel çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terör örgütleri, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve ekonomi tuzaklarının devreye sokulduğunu ifade etti.

'Yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz'

Ekonomik açıdan tehditler aldıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgından savaşa kadar küresel krizlerin yol açtığı sıkıntılarla da boğuştuk. Buna rağmen hep dimdik ayakta kalmayı başardık. Gıdadan kiraya hayat pahalılığı başta olmak üzere milletimizin günlük hayatında yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Türkiye'nin asırlık sorunlarını nasıl biz çözüme kavuşturduysak İnşallah bu sıkıntıların üstesinden de yine biz geleceğiz. Ne diyor o güzel Edirne türküsünde Annemin yelkeni olsa açsa da gelse. Babamın bir atı olsa bilse de gelsin. Kardeşlerim Yolları bilse de gelse. Uçanda kuşlara malum olsun. Ben annemi özledim. Hem annemi hem babamı ben Köyümü Özledim. Biz yaptığımız yollarla, köprülerle, tünellerle tren hatlarıyla ve havalimanlarıyla işte bu türkülerdeki özlemleri dindirdik.” Dedi.

'Yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz'

Konuşmasına tekrar ara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 yıl sürecek işleri 21 yıla sığdırdıklarını söyledi ve 21 yıllık iktidar sürecinde Türkiye’ye kazandırılan projeler için hazırlanan videoyu seyircilerle izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan video sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 21 yıldır elde ettiği kazancın alt yapı yatırımlarına harcadığına değindi.

“Yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz”

'Yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz'

Türkiye’nin modern dünyada farklı bir yere ulaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Eğitimden, sağlığa, adaletten, emniyete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma, spordan konuta her alanda kendisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak yatırımlar yaptı. Artık alt yapı yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık. Bundan sonra ülkemizin elde edeceği katma değerin büyük kısmını milletimizin refahını arttıracak çalışmalarımız için kullanacağız. Nedir bu çalışmalar. Karadeniz gazıyla buna hemen başladık. Gazımızı devreye alır almaz ilk ay konutlardaki tüm tüketimi ücretsiz yaptık. 1 yıl boyunca mutfak ve sıcak su kullanımına denk gelen 25 metreküplük kısmı faturalardan düşüyoruz. Gabar’da bulduğumuz kaliteli petrol ise o bölgenin 40 yıldır neden terör örgütlerinin saldırısı altında olduğunu gösterdi. Terörü bitirir bitirmez petrolü bulduk ve kullanmaya başladık. Aynı şekilde savunma sanayi projelerimizin her bir ülkemize çok önemli gelir kazandıran kaynaklara dönüşmeye başladı. Böylece savunma sanayi projelerimizi engellemek amacıyla niçin bu kadar uğraştıklarını da görmüş olduk. Tüm bu gelişmelerle ortaya çıkacak yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz.” Dedi.

'Yıllık yaklaşık 100 milyar dolarlık kazancı milletimizin emrine vereceğiz'

Devletin tüm imkanları ile kadınların, gençlerin, emeklilerin, çalışanların, esnafın ve çiftçinin yanında daha güçlü bir şekilde yer alacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile ve gençlik bankasının kurulacağı müjdesini verdi.

Kılıçdaroğlu’nun Londra’da tefecilerden 300 milyar dolar alacağına inanılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ev hanımlarımızın emekliliğine primlerini 3’te birini buradan ödeyerek destek vereceğiz. Eğitimden istihdama kendi işini kurmadan evliliğe her konuda hibe ve kredi vererek gençlerimizin geleceğini beraber inşa edeceğiz. Aile kurumumuzun sapkın akımlardan korumak evlatlarımıza güvenli yarınlar kurmak içinde bu kaynağa başvuracağız.” Diye konuştu.