İba 'Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz'

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, konuk olduğu bir programda projeleri ve kendisi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

İba 'Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “Karşı taraf sürekli olarak Atatürkçü bir çizgi sergiliyor. Sizin çizginizi farklı göstermeye çalışıyorlar. Belgin İba nasıl bir Cumhuriyet kadınıdır?” sorusu üzerine İba, kendisinin bir Cumhuriyet kadını olduğuna vurgu yaparak “Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz. Bunu sorgulatmam bile. Bu konu bence şu anda malzeme ediliyor. Her zaman söylüyorum bu ülkeyi en çok seven en iyi hizmet edendir. Biz, Atatürk’ün adını başarısızlıklarımıza bir mazeret olarak değil; Edirne’mizde başaracaklarımızın ışığı olarak görüyoruz!” dedi.

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Gazeteci Gökhan Tuzladan’ın programına konuk oldu. Tuzladan’ın “Karşı taraf sürekli olarak çağdaş, laik, demokratik Atatürkçü bir çizgi sergiliyor. Sanki siz farklı bir karakterdeymişsiniz gibi, çizginizi farklı göstermeye çalışıyorlar. Belgin İba nasıl bir Cumhuriyet kadınıdır?” diye sorması üzerine İba, “Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz, bunu sorgulatmam bile” diyerek cevap verdi.

“Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz!”

Kendisinin bir Cumhuriyet kadını olduğuna vurgu yapan İba, “Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz. Bunu sorgulatmam bile. Ben bir cumhuriyet kadınıyım, bir eğitimciyim. Laikliğe çok inanan bir insanım ve bu konuyu tartışmaya bile açmam. Atatürk hepimizin Atatürk’ü. Onun izinde, onun liderliğinde bu ülkede hizmet etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu ülkeyi en çok seven en iyi hizmet edendir”

20,30 yıldır yapamadıkları hizmet belediyeciliğini Atatürk’ün gölgesiyle kapatmaya çalıştıklarını ifade eden İba, “Bence oturalım Edirne’ye yaptıklarını konuşalım. Edirne’ye hizmetlerini konuşalım. Atatürk hepimizin Atatürk’ü, bizim liderimiz. Ben bir eğitimciyim. Her şeyden önce buna çok inanan bir insanım. Gurur duyuyorum Cumhuriyetimle. Bu konu bence şu anda malzeme ediliyor. Her zaman söylüyorum bu ülkeyi en çok seven en iyi hizmet edendir.” dedi.

“Biz, Atatürk’ün adını başarısızlıklarımıza bir mazeret olarak değil; başaracaklarımızın ışığı olarak görüyoruz!”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir zümrenin ve hiç kimsenin tekelinde olmadığını dile getiren İba, “Bir Atatürk kadını, bir Cumhuriyet kadını olarak ifade ediyorum: Onun değerleri ve emaneti, hepimizin kıymetlisidir. Atatürk’ün emaneti olan bu vatana hizmet etmek yerine; O’nun adını başarısızlıklarına kalkan etmeye çalışanlara, en başta Atatürk sevdalısı Edirne halkı DUR diyecektir. Biz, Atatürk’ün adını başarısızlıklarımıza bir mazeret olarak değil; Edirne’mizde başaracaklarımızın ışığı olarak görüyoruz!” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi