'Hukuki mücadelesini sonuna kadar destekliyorum ve arkasındayım'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in hukuki mücadelesinin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

'Hukuki mücadelesini sonuna kadar destekliyorum ve arkasındayım'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelerek 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Cengiz Şimşek ile ilgili açıklamada bulundu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni oynanmamış, yapılmamış gibi yok sayamayacaklarını aktaran Gürkan, bazı kendini bilmezler yüzünden Kırkpınar'ın isminin lekelenmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun, 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı dönemde cezalı olduğu anlaşılan başpehlivan Cengizhan Şimşek’in başpehlivanlığının düşürüldüğünü açıklamasının ardından tartışmalar ve tepkiler devam ediyor.

Düzenlediği basın toplantısında yaşanan süreç hakkında bilgi veren Başkan Gürkan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

"Cezalı sporcular listesinde Cengizhan Şimşek’in adı yoktur"

Cezalı sporcular listesinde Cengizhan Şimşek’in adının olmadığını aktaran Başkan Gürkan, "O listede olmadığı için de çayıra çıkmıştır, dualı çayırda güreşlerini yapmıştır ve bizim nezdimizde de vicdanı kanaatimizde de Cengizhan Şimşek, bileğinin hakkıyla başpehlivan olmuştur. Mustafa Taş da ikinci olmuştur. Bizim açımızdan bu konuda tartışma yoktur” dedi.

Hukuki mücadelesini sonuna kadar desteklediğini ve arkasında olduğunu söyleyen Gürkan, "Hukuk ‘Cengizhan Şimşek haklıdır’ der, altın kemer önümüzdeki yıla kadar onda kalmaya devam eder. Hukuk ‘Cengizhan Şimşek haksızdır’ der, biz kemeri ondan alırız, ‘hukuk kim haklıdır’ demişse ona takarız" dedi.

"Bize şu an resmi bir bildirim hiç kimse tarafından yapılmadı"

Cengizhan Şimşek’in de diğer pehlivanların da doping numunelerini verdiğini ve herhangi bir problem çıkmadığını hatırlatan Gürkan, "Çıksa zaten geçmişte bunun örnekleri var. İsim vermek istemiyorum. Gereği yapılırdı. Cengizhan Şimşek’in spor ahlakı açısından, yağlı güreş ahlakı açısından başpehlivanlığı üzerine söylenecek hiçbir söz yoktur. Anasının ak sütü kadar helaldir. Bize şu an resmi bir bildirim hiç kimse tarafından yapılmadı. Bizim için şu an itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’dir. Kemeri şu anda istemiyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

 ‘Burası Türkiye her şey hallolur’ sözlerini kabul etmediğini aktaran Başkan Gürkan, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti, bir düzen devletidir. Sonuç itibariyle buradan yara alan sadece Cengizhan Şimşek değildir. Mustafa Taş da yara almıştır" dedi.

Özlem Ceylan