TED Edirne Koleji'nden 'Şehrimizin değerlerini üretiyoruz Projesi'

TED Edirne Koleji İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Birimi tarafından başlatılan 'Şehrimizin değerlerini üretiyoruz Projesi' çerçevesinde öğrenci-veli atölyesi buluşmalarının ilki yoğun katılımla gerçekleştirildi. Projenin girişimcilik aşamasında üretilen değerler ise kermes ile satışa sunulacak.

TED Edirne Koleji'nden 'Şehrimizin değerlerini üretiyoruz Projesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrenci - veli atölyesinde yapılan el emeği göz nuru kente özgü üretilen değerler, 13 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek kermeste görücüye çıkacak. Bu kermesten elde edilecek gelirler ise sosyal yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Öğrencilerin üretkenlik ve girişimcilik konularını yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla TED Edirne Koleji PDR Birimi tarafından sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.TED Edirne Koleji ilkokulu PDR Birimi tarafından Kültürel değerler hakkında farkındalık oluşturmak, üretim ve girişim alanlarında deneyimsel alan ve bilinç oluşturmak, kentte kültürel olarak üretilen ürünler hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla başlatılan proje veliler tarafından yoğun ilgi gördü.

TED Edirne Koleji öğrenci ve velileri, 'Şehrimizin değerlerini üretiyoruz Projesi' ile kentin değerlerini üretmeye başlamanın heyecanını yaşadı. Öğrenci-veli atölyesine katılan TED Edirne Koleji öğrenci ve velileri, Seramikten Ters Lale, Edirne Mis Meyve Sabunu, Edirnekari ve Edirne Aynalı Süpürge yapmayı öğrendi.

"Sizleri Edirne'mizin değerlerini üretmeye davet ediyoruz"

 Proje çerçevesinde TED Edirne Koleji tarafından öğrenci velilerine atılan mesajda, 'Şehrimizin Değerlerini Üretiyoruz Projesi' ile Edirne’mizin değerlerini okulumuzda üretmeye başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu projenin üretkenlik teması kapsamında velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte, Seramikten Ters Lale, Edirne Mis Meyve Sabunu, Edirnekari ve Edirne Aynalı Süpürge atölye çalışmaları yapacağız. Projenin girişimcilik aşamasında üretilen değerlerimiz kermes ile satışa sunulacaktır. Siz değerli velilerimizi bu projenin her aşamasında aramızda görmekten onur duyacağız" ifadelerine yer verildi.

Proje çerçevesinde kente özgü üretilen değerler, 13 Ocak 2023 tarihinde TED Edirne Koleji'nde düzenlenecek kermeste görücüye çıkacak. Kermesten elde edilecek gelirler ise sosyal yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Özlem Ceylan