'Hayalimdeki Polis' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

​​​​​​​Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda ve turnuvada dereceye giren öğrenci ve emniyet personellerine ödülleri takdim edildi.

'Hayalimdeki Polis' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda ve turnuvada dereceye giren öğrenci ve emniyet personellerine ödülleri takdim edildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yılı ve Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Hayalimdeki Polis konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Programa İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne Valisi Yunus Sezer’in eşi Canan Sezer, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ve kurum müdürleri katıldı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Toplumun huzur ve güveninin tesis edilmesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesinin sağlanması gibi çok önemli görevleri ifa eden Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"Personelimize moral olsun diye turnuva düzenledik"

Türk Polis Teşkilatı'nın 179’ncu kuruluş yılında İl Emniyet Müdürlüğü personelinin moral ve motivasyonunu arttırmak, birlik ve beraberliği güçlendirmek, aidiyet duygusunu arttırmak için personelin arasında bowling, bilardo ve atış turnuvaları düzenlediklerini belirten Müdür Karaburun,  "Ayrıca çocuklarımızın polisin toplum içerisindeki yeri ve önemini kavrayabilmeleri ve polise olan desteğini, çocukluk yaşından itibaren hissedebilmeleri için ilkokulları arasında resim, ortaokullar şiir, lise arasında kompozisyon yarışmaları düzenledik. Bugün bu törenimizde çocuklarımıza da ödüllerini takdim ediyoruz. Biz burada alışılmışın dışına çıktık ve bize vakit ayıran, bize bir şekilde zaman ayırıp, resim çizen, kompozisyon yazan, şiir yazan bütün çocuklarımıza küçük de olsa emniyet teşkilatının bir ödülünü ulaştırmak istedik. Bizim bu etkinliğimize 190 öğrencimiz katılmış ve bu öğrencilerimizin tamamına küçük hediyelerimiz oldu” ifadelerine yer verdi.

Polis Teşkilatı’nın vatandaşların huzur ve güveni için 7 gün 24 saat hizmet ettiğine değinen Müdür Karaburun, “Sevgili çocuklar, zararlı ve zamanınızı boşa ayıran alışkanlıklardan biraz uzak durarak gelecekte size fayda sağlayacak konularda kendinizi geliştirebilirsiniz. Çünkü Türkiye'nin geleceğisiniz. Bizler polis amcalarımız, polis ağabeyleriniz, polis ablalarınız olarak sizlerin güvenli bir şekilde eğitim alabilmesi için daima yanınızda ve görevimizin başındayız. Düzenlenen resim, kompresyon ve şehir yarışmalarına katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Müdür Karaburun'un konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü personeli arasında düzenlenen masa tenisi turnuvasının final setine geçildi.

Polis memurlar Erkan Denizmen ve Hasan Batıkan Kiriş arasında geçen karşılaşmayı Erkan Denizmen kazandı. Tören, resim sergisinin gezilmesi ve öğrencilerin polis memurları ve araçlarla fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Burcu Temel