Havsa meslek yüksekokulundaki tatbikat gerçeğini aratmadı

Edirne'nin Havsa İlçesi'ndeki meslek yüksekokulunda deprem anında ve sonrasında karşılaşılabilecek zorluklara ilişkin çök-kapan-tutun, binadan arama-kurtarma, yangın ve enkazda arama-kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

Havsa meslek yüksekokulundaki tatbikat gerçeğini aratmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatbikat çerçevesinde Havsa Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD, 112 Acil Sağlık görevlileri ve UMKE ekipleri Havsa Meslek Yüksekokulu önünde hazır bulundu.

Depremler, yangınlar, kazalar hayatın birer gerçeği. Afetlere karşı tedbirli olmak ve can kaybının önüne geçmek amacıyla tatbikatlar yapılıyor. Havsa Meslek Yüksekokulu önünde tüm personel ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı ve nefes kesti.

Deprem, yangın gibi afetlere hazırlık çerçevesinde gerçekleştirilen tatbikat, senaryo gereği personelin "çök kapan" taktiği ile bir süre bekledikten sonra içeriden tahliye edilmesi ile başladı. İçeride mahsur kalan bir kişi ekipler tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı.

Havsa Meslek Yüksekokulu'nda Havsa Belediyesi İtfaiye Birimi, AFAD ve UMKE ekiplerinin birlikte düzenlediği tatbikatta deprem anında ve sonrasında karşılaşılabilecek zorluklara ilişkin çök-kapan-tutun, binadan arama-kurtarma, yangın ve enkazda arama-kurtarma  tatbikatları yapıldı.

Öğrenciler, bu tatbikatlara bizzat katılarak, bu tür felaketlerde nelerle karşılaşabileceklerini ve ne yapmaları gerektiğini öğrendiler.

Doğukan Vurgun