Özel yüreklilerin gösterileri ilgiyle izlendi

Edirne'de Halk Eğitim Merkezi tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programda sahne alan özel bireylerin gösterileri ilgiyle izlendi ve telefonlara kaydedildi.

Özel yüreklilerin gösterileri ilgiyle izlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren 'Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi' öğretmen ve öğrencileri tarafından etkinlik düzenlendi.

Programa Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hayırseverler, Beyazay Derneği Edirne Şubesi yönetim kurulu üyeleri  ve hayırsever iş insanları Sibel Yıldırım ve Fatma İriş, veliler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç yaptı.

"Engelli bireylerimizin toplumda hak ettikleri değere ulaşabilmeleri için varız"

Önce insan diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören herkesin engelli bireylerin sorunlarıyla yakından ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç,"Biz can almayı değil, sevgiyle, cana katkı sağlamayı düstur edinen, sadece insanları değil, toprağı, gökyüzünü, ağaçları, denizleri, hasılı dünyadaki tüm varlıkları, Allah'ın bir lütfu olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz, yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmek, ona saygı duymak, hürmet göstermek mecburiyetindeyiz. İnsanları, hatta bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani vicdani olamaz. İnsanı merkeze almayan hiçbir politika, hiçbir strateji dünyaya refah, huzur ve adalet getirmez. Zenginin yoksulu, beyazın siyahı, uzunun kısayı dışladığı bir ortamda ne eşitlik ne de adalet tesis edilebilir" ifadelerine yer verdi.

"Amacımız bu konuda farkındalık oluşturmak"

Şeyh Edebali’nin ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözü, devlet geleneğinin kilit taşı olduğunu belirten Dinç, "İnsanın olmadığı yerde devletin de bir anlamı yoktur. Bizler engelli bireylerimizin toplumda hak ettikleri değere ulaşabilmeleri ve onlar için farkındalık oluşturmak adına buradayız. Bu bağlamda ilimizde göreve başladığından itibaren varlığını gösteren ve desteğini bizden esirgemeyen Edirne Vali’miz Yunus Sezer’e, görevimizi icra ederken bize yol gösteren Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ’ya projelerimizde maddi ve manevi destek sağlayan ve şu anda aramızda olan kıymetli hayırseverlere, Beyazay Derneği Yöneyim Kuruluna gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, mesai kavramı gözetmeksizin canla başla görev yapan öğretmenlerimize, yardımcı personellerimize ve bu süreçte bizlere güvenen kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

 Daha sonra etkinlik çerçevesinde yapılan vals gösterisi, Özel Yürekler Korosu’nun müzik dinletisi, engelli bireylerden oluşan halk oyunu ekibi ve mehter takımının gösterileri ilgiyle izlendi. Özel bireylerin gösterilerini ilgiyle izleyen katılımcılar, bu anı telefonlarına kaydetti. Gösteriler sırasında bazen duygu dolu bazen ise neşeli anlar yaşandı.

Burcu Temel