Havalar ısındı, pazarda hareketlilik arttı

Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, bu hafta en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte pazarda hareketlilik artmaya başladı.

Havalar ısındı, pazarda hareketlilik arttı

Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından birisi olan Ulus Pazarı, bu hafta sıcak havadan nasibini aldı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve termometrelerin 18 dereceyi göstermesiyle birlikte vatandaşlar, çarşı ve pazara akın etti.

Geçtiğimiz haftalarda soğuk ve yağışlı havaların da etkisiyle boş kalan pazar bu hafta eski hareketli günlerine kavuştu. Gıdadan giyime, ev eşyasından, sebze ve meyveye kadar her ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke Bulgaristan vatandaşları da uzun bir aranın ardından tekrardan gelmeye başladı.

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte pazara ilginin yeniden arttığını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatif Başkanı Barış Atkoşan, geçtiğimiz haftalara göre daha kalabalık bir gün yaşandığını ifade etti.

Pazarda her bütçeye uygun ürün satışı olduğunu söyleyen Atkoşan,Hem Edirne halkına, hem de Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen müşterilere en iyi şekilde hizmet etmeye gayret ettiklerini aktardı.  

"Geçtiğimiz haftalara nazaran bu hafta gözle görülür bir artış var "

Geçtiğimiz haftalara nazaran bu hafta gözle görülür bir artış olduğunu belirten Atkoşan, "Bu hareketliliği havaların daha iyi olmasına bağlıyoruz. Bundan sonra  mevsim normallerine göre kar yağışı da çok beklenmiyor. Mart ayında herhangi bir kar yağışı falan olmazsa çok daha hareketli günler Edirne Ulus Pazarını bekliyor" dedi.

Burcu Temel - Sercan Güder