Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda tır parkı kapasitesi arttırılıyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, düzenlediği basın toplantısında Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bulunan tır parkının kapasitesini arttırılacağını duyurdu. İlave tır parkı yapımıyla ilgili çalışmaların hızlandığını belirten Sezer,  700 tırın daha yer alacağı bir alan daha hazırlanacağını söyledi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda tır parkı kapasitesi arttırılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda oluşan uzun kuyrukların önüne geçmek ve sürücüleri rahatlatmak amacıyla Edirne Valiliği tarafından başlatılan çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Tır parkının genişletilmesi çalışmalarında neredeyse sona gelindi.

750 tır kapasiteli parka ilave olarak 700 tırın daha yer alacağı alan için altyapı çalışmaları tamamlandı. Üstyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ise gümrükten geçiş için bekleyen tır sürücülerine daha konforlu bir alan sunulmuş olacak.

"Çalışmalar büyük oranda tamamlandı"

Tır parkındaki genişletme çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, Tır trafiğinde yaşanan artışa bağlı olarak gümrük kapısında zaman zaman yaşanan kuyrukların önüne geçmek amacıyla mevcut tır parkını genişleterek bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini ifade etti.

"Yaklaşık 700 tırın daha yer alacağı bir alan daha hazırlanacak"

Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Vali Sezer, "Hamzabeyli Gümrük Kapısı'ndaki tır trafiğinde özellikle bu ay yoğun bir artış yaşandı. Oradaki parkın yetersiz olması da biraz tır kuyruklarına sebebiyet veriyor. İlave tır parkının yapımıyla ilgili çalışmalar hızlandı. Yaklaşık 700 tırın daha yer alacağı bir alan daha hazırlanacak. Şu anda altyapısı bitti ama üstyapı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 15 gün içerisinde orayı bitir. Araç ve yolcu trafiği artıyor. Her yıl üzerine yüzde 15 koyarak devam ediyor. Üretimimiz ve ihracatımızdaki dinamizm gümrük kapılarına da yansımış durumda" ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel