Halk Eğitim kurslarına ilgi her geçen gün artıyor

Edirne Halk Eğitimi Merkezi'nde 2023 yılı Eylül ayının başı itibariyle 822 kurs açıldı, 5 bin 48 erkek, 9 bin 822 kadın olmak üzere 14 bin 870 kursiyer de açılan kurslara katıldı. Kurslara olan ilgini her geçen gün arttığını söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Yayla, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Haziran ayının başında gerçekleştirilecek Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Halk Eğitim kurslarına ilgi her geçen gün artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde bahçıvanlık, bilişim teknolojileri, el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, güzellik ve saç bakımı, hayvan yetiştiriciliği, kuyumculuk teknolojisi, okuma yazma, ormancılık, sağlık ve ilkyardım, spor, yabancı diller, yiyecek ve içecek hizmetleri gibi çeşitli kurslar açılıyor. Kurslara katılanlar, burada öğrendikleri bilgi ve tecrübeler sonrasında aldıkları sertifikalarla meslek sahibi oluyor.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan kursların tanıtımını yapmak ve vatandaşlara göstermek amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri gerçekleştirileceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Yayla, vatandaşları Saraçlar Caddesi'nde yapılacak kutlamalara davet etti.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde açılan stantlarda kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin hem sergilenip hem de satışa sunulacağını aktaran Yayla, kadınların bu sayede ev ekonomilerine katkı sağladığını ifade etti.

İpek Esma Çeşme