Mehmetçik müze gezdi

Mehmetçik Balkan Savaşlarının en hararetli dönemlerine tanıklık etmiş Balkan Tarihi Müzesini gezdi. Osmanlı'da tabya olarak kullanılan müzede Mehmetçik'in en çok ilgisini yerin yaklaşık 20 metre altına kurulu cephanelik kısımları çekti.

Mehmetçik müze gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığı emrinde askerlik vazifesini yerine getiren kahraman Mehmetçiler, Müzeler Haftası’nda Balkan Tarihi Müzesini ziyaret etti.

Kahraman Mehmetçikler, Edirne Balkan Tarihi Müzesini gezdi. Türk tarihi hakkında bilgi alan Mehmetçikler, Edirne Müdafii Şükrü Paşa’yı, tabyaları ve Balkan Savaşlarında kenti savunan askerlerin koşullarını gördüler.

Balkan Savaşlarında Edirne’nin savunması için yapılan tabyalardan biri de Hıdırlık’tı. Kentin savunmasından Şükrü Paşa sorumluydu. Askerleri ile düşman kuvvetlerine tabyalarda 155 gün direndiler.

Balkan savaşlarında tabya olarak kullanılan yapı Türk –Osmanlı ve Balkan Tarihi anlatan müze olarak yeniden düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı emrindeki 18 asker dönemin koşullarını gerçekçi şekilde yansıtan Balkan Tarihi Müzesini gezip bilgi aldı.

Jandarma erler müzenin bölümlerini tek tek gezdi. Osmanlı askerlerinin koğuşlarını, cephaneliklerini, pusu odası hakkında büyük bir merakla bilgi aldı. Tarihi tabyanın dış bölümlerini de gezen 18 er, bölgede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Doğukan Vurgun