Hak-İş, 1 Mayıs'ı Türkiye'nin 81 İlinde Coşkuyla Kutladı

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalar Edirne'de 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde taleplerini açıkladı. Programda konuşan Hak-İş Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, HAK-İŞ olarak, emekçilerin ve depremzede üyelerinin yaralarını sarmak için meydanlarda olduklarını söyledi.

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Türkiye'nin 81 İlinde Coşkuyla Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-İş Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı. Hak-İş Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Hak-İş Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Edirne Şube Başkanı Emre Promet okudu.

HAK-İŞ, 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Edirne'de Atatürk Anıtı önünde ve Türkiye’nin 81 ilinde meydanlarda coşkuyla kutladı.

Konuşmasına Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ı kutlayarak başlayan  Hak-İş Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, HAK-İŞ olarak, emekçilerin ve depremzede üyelerinin yaralarını sarmak için meydanlarda olduklarını söyledi.

"Deprem dayanışması başlattık"

                Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda oldukları kitlesel 1 Mayıs programlarına deprem dayanışması başlattıklarını belirten Promet; “HAK-İŞ olarak; sağlığımız, işimiz, ekmeğimiz, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerimizi yine meydanlardan yüksek sesle haykırıyoruz. Ülkemiz 6 Şubat'ta merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizin etkilendiği deprem felaketini yaşamıştır. Asrın felaketi olarak anılan bu depremde binlerce emekçimiz vefat etmiş, binlerce kardeşimiz yaralanmıştır. Buradan hayatını kaybeden üyelerimize, ailelerine ve tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve tüm ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Emeğin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın gücüne inanan Konfederasyonumuz, deprem bölgesindeki üyelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza destek olmak için yardım çağrısını yinelemektedir. HAK-İŞ olarak, Allah'ın izniyle "Bütün Gücümüzle ve Emeğimizle Milletimizin Yaralarını Saracağız" ifadelerine yer verdi.

                HAK-İŞ olarak depremzedelerin acılarını paylaştıklarını söyleyen Promet, HAK-İŞ olarak, tüm yaşananlara rağmen umutla, yeniden ayağa kalkarak ülkece mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Promet'ten HAK Arama Kurtarma Umut Timi ekiplerine teşekkür

                Depremde ilk günden itibaren arama kurtarma faaliyetlerine katılan HAK Arama Kurtarma Umut Timi ekipleri başta olmak üzere, tüm emekçilere teşekkür eden Promet, “Ülkemizin birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarda ülkemizin geleceği ve istikrarı için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve emeğimizin geleceği için HAK-İŞ olarak sendikalarımız ve tüm teşkilatımızla omuz omuza mücadele veriyoruz. İş kazalarının, meslek hastalıklarının olmadığı bir çalışma ortamı için, Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı için, İşsizlik ve gelir endişesi olmayan onurlu bir hayat için, birlik, dayanışma ve beraberlik ruhu ile meydanlarda sizlerin güçlü sesi olmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ olarak ülkemizi korumak için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi, dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

                Hak-İş Konfederasyonu olarak 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde taleplerini bir kez daha hatırlatan Promet, bütün çalışanları ve toplu sözleşme düzenini koruyacak, çalışanların aileleri ile birlikte insanca yaşamasına imkan tanıyacak ücret düzenlemelerinin yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.  

                "Mazlum coğrafyalardaki insanlık dışı olaylara DUR demek için meydanlardayız"

                Hak-İş olarak Suriye, Yemen, Libya, Afganistan, Irak, Somali, Arakan, Doğu Türkistan, Gazze başta olmak üzere yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşanan insanlık dışı olaylara DUR demek için meydanlarda olduklarını belirten Promet; “Mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı zulümlerin son bulması için uluslararası işçi hareketini duyarlılık göstermeye ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak, Türkiye'nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz için tarihi bir öneme sahip olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. HAK-İŞ olarak; "Emeğinizin hakkı, çocuğunuzun rızkı, geleceğiniz bize emanet" demek için, "Örgütlü Ol, Sendikal' Ol, HAK-İŞ'li Ol" demek için Meydanlardayız. Birliğimiz daim olsun, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan