Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı yoğun katılımla kutlandı

Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Edirne'de de coşku ve yoğun katılımla kutlandı.

Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı yoğun katılımla kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Şükrüpaşa İlkokulu önünde bir araya gelen Emek ve Meslek Örgütleri Platformu üyeleri, programa katılmak için Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Saraçlar Caddesi'nde kutladı. Ayşekadın’daki Şükrüpaşa İlkokulu önünden Saraçlar Caddesi’ne kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından DİSK, TÜRK-İŞ, TMMOB, TTB, BİRLEŞİK KAMU-İŞ ve KESK'in Edirne bileşenleri 1 Mayıs’ı halay çekerek ve türkülerle kutladı.

Program ilk olarak kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej’e Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu bileşenleri de katıldı.

Kortejin Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan alana gelmesinin ardından program başladı. Programda ilk olarak depremde hayatını kaybedenler vatandaşlar, hayatını kaybeden maden işçileri ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından konuşmalara geçildi. Edirne Kent Konseyi önceki dönem Başkanı Ziya Gökerküçük, Söğütlük Kent Ormanı’na ilişkin yaptığı konuşmada, platform kurduklarını hatırlattı.  Tes-İş Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İşçi Bayramı'nı kutlayan Şişko, 1 Mayıs’ın, tüm değerleri üreten işçilerin bugüne dair yaptığı itirazların ve yarının hedeflerini ifade ettiği bir gün olduğunu hatırlattı.  

Bugün işçi sınıfının, emekçilerin sesine, sözüne, gücüne hem dünyada hem de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu aktaran Şişko, "Bugün dünyanın dört bir yanında hakları için, adalet için, demokrasi için, barış için mücadele eden işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların sesleri 1 Mayıs meydanlarında buluşuyor. Tüm dünyada işçi sınıfı sayısal olarak hızla büyürken, ücretli emek yaygınlaşırken; biz üretenlerin toplumsal zenginlikten aldığı pay azalıyor. Sermayeyi emek sömürüsü de doyurmuyor. Bugün burada yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, emekçilerin yöneten olduğu bir düzen kurma irademizi ilan ediyoruz” Dedi.

Konuşmaların sona ermesinin ardından alanda toplanan vatandaşlar halay çekerek kutlama yaptı. Programın düzenlendiği alanda geniş güvenlik önlemi alındı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüyüşün başladığı alandan Saraçlar Caddesi'ne kadar her noktada kontrol yaparak tedbir aldı. Oluşturulan alana girişti vatandaşların çantaları ve üst araması gerçekleştirildi.

Düzenlenen program sorunsuz şekilde sona erdi ve kalabalık dağıldı.

Doğukan Vurgun – Dilek Şahin