Güneşli havaya rağmen pazar boş kaldı

Edirne'de her hafta Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarı bu hafta en sakin günlerinden birini yaşadı.

Güneşli havaya rağmen pazar boş kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar mutfak alışverişlerini tamamlayan vatandaşlar evlerinden çıkmayınca pazar boş kaldı. Yerli ürünlerin satışının yapıldığı pazar, bu hafta sessiz kaldı.  Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhını açan pazar esnafı hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerini beklemeye başladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen bu hafta pazara ilgi azdı.

Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte park ve bahçelerin yolunu tuttu.  Kimisi güvercinleri besledi, kimisi ise banklarda oturup güneşli havanın tadını çıkardı. Ancak pazar boş kaldı.

"Bu hafta pazarda durgunluk var"

Geçen haftaya göre bu hafta durgunluk olduğunu söyleyen pazar esnafı İbrahim Çam, "Ramazan ayı olması sebebiyle insanlar evlerinden pek fazla çıkmıyor. Ürünlerimiz yerli ve taze olduğu için genelde pazarımızda fiyatlar markete göre daha uygun. Vatandaşlarımızı pazarımıza davet ediyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlarımız da renklenmeye başladı. Gelsinler hem yerel esnaf kazansın hem de halkımız taze ürün tüketsinler" dedi.

Doğukan Vurgun