'Güçlü Türkiye yolunda kadınların rolü çok büyük'

Edirne'deki AK Parti Kadın teşkilatlarının tümü düzenlenen toplantıda bir araya geldi. ETSO'da gerçekleştirilen AK Parti Edirne İl Başkanlığı Kadın Teşkilatları toplantısında konuşan İl Başkanı Belgin İba, kadınların girişimciliğini desteklemek için yapılan teşvik ve düzenlemelerin dünya ülkeleriyle yarışır durumda olduğunu söyledi.

'Güçlü Türkiye yolunda kadınların rolü çok büyük'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından ETSO’da düzenlenen kadın teşkilatları buluşmasında konuşan İl Başkanı Belgin İba, buluşmanın ortak noktasının kadınlar olduğunu vurguladı.

Son 20 yıldır AK Parti hükümetinin kadınların işgücüne katılımının artması için adımlar attığını söyleyen İba, “İşte Türk kadınını iş hayatında daha çok görebilmek ve kadın işgücünü desteklemek için hükümetimizin uygulamaya koyduğu tüm bu destekleri hepimiz görüyoruz. ‘Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali’ ismi verilen bu projeyi tanıtan Genel Merkez Kadın Kollarımız Hakkâri’den Edirne’ye kadar tüm illerimizi ziyaret ediyor. Hükümetimiz sermayesi olmayan fakat potansiyel girişimci olan kadınlarımıza, hayali olan kadınlarımıza, meslek edinmek isteyen kadınlarımıza, üreten kadınlarımıza ışık oldular. Bu özverili çalışmada, ülkemizin her şehrini ziyaret ederek, onlarca başarı hikâyesi biriktiren ve bu başarı hikâyelerini kadınlarımıza anlatarak önder olan bu ekibe huzurlarınızda gönülden teşekkür ediyorum.” Dedi.

                Yaptığı esnaf ziyaretlerinde çok güçlü kadınlarla karşılaştığını dile getiren İba, bu durumdan memnuniyet duyduğunu aktardı. Edirne’de son 2 yılda 15 kadın emeği kooperatifi kurduklarını belirten İba, çalışmaların daha da artacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilen "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali” projesinin kadın kollarıyla hayata geçtiğini vurgulayan İba, “Bir gün Girişimci ruhu ile emlakçılık sektöründe başarıya ulaşan Filiz Hanım’la sohbet ediyoruz. Bir gün “erkek mesleği” algısını yıkarak Edirne Yeni Sanayi Sitesinde oto lastik tamirciliği yapan Remziye Hanımla sohbet ediyoruz. Kadınlarımızın hayatın her alanında olması hükümetimizin de merkezine koyduğu hizmet anlayışıdır. Bu hizmetlerimizi Kooperatiflere verdiğimiz desteklerle, KOSGEB’le sağladığımız desteklerle daha da güçlendiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

"Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali” projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir’e teşekkür eden İba, güçlü Türkiye’nin inşasında kadınların önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Haber Merkezi