Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Edirne'ye iki yeni stadyum müjdesi verdi

Edirne'nin yıllardır kanayan yarası olan ve yıkılma noktasına gelen 25 Kasım Stadı'nda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, stadın olduğu yere kent meydanı yapılacağını ve kentte 10 bin kişilik yeni stadyum inşa edileceği müjdesini verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Edirne'ye iki yeni stadyum müjdesi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Edirne'de 25 Kasım Stadyumu'nda incelemelerde bulunarak Vali Yunus Sezer ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba’dan bilgi aldı.

Edirnespor’un maçlarını oynadığı 25 Kasım Stadı’ndaki incelemelerde Bakan Bak’a Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu, Edirnespor Kulübü Başkanı Onur Yaren Ayaydın, Gençlik ve Spor Edirne İl Müdürü Selim Ak, AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği adayları ile parti üyeleri de eşlik etti.

İba’ya destek istedi

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba’yı desteklediklerini belirten Bakan Bak, "Edirne’ye bir kadın eli değmesini istiyoruz. Onun da başarılı olacağına inanıyoruz. Her türlü desteğe hazırız ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"Bakan Bak'tan yeni Kırkpınar Er Meydanı müjdesi"

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı Projesi'nin de hazır olduğunu müjdeleyen Bakan Bak, Edirne'ye 2 yeni güzel eser kazandıracaklarını aktardı.

Kırkpınar'ın bir efsane olduğunu belirten Bakan Bak, "Cumhurbaşkanımız özellikle bu projenin yapılmasını hassas bir şekilde takip ediyor. Çok güzel de bir proje hazırlandı. Çok kısa zamanda başlayıp onu da yağlı güreşlerin başkenti Edirne’ye kazandıracağız. Şu anda hazırlıklarımız tamam. En kısa zaman arazisi ile ilgili değerlendirme yapacağız. Yerinde mi yükselteceğiz yoksa taşkınlar olduğu için başka bir alan da değerlendirilebilir. O yüzden yeri ile ilgili bir değerlendirmemiz var. Ama güzel bir eser” şeklinde açıklamada bulundu.

"Amatörlere Kulüp Başına 50 Bin TL Destek Verilecek"

Edirne'ye 10 bin kişilik yeni stadyum yapılacağının müjdesini veren Bakan Bak, Tüm hazırlıkların tamamlandığını ve butik yaşayan bir stadyum olacağını aktardı.

Amatör spor kulüpleriyle bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını aktaran Bakan Bak, "Onların sorunlarını ve taleplerini dinledik. O noktada desteklerimizi ifade ettik. İlimizdeki amatör spor kulüplerimize maddi destek vereceğiz. Valilik üzerinden kulüp başına 50 bin TL destek verilecek. İkinci olarak bizden semt sahaları talepleri oldu. Onu da Vali Bey’e ilettik. Özellikle dezavantajı mahallelerimizden başlamak üzere çocuklarımızın spor yapması için hem sentetik halı sahalar, hem de basketbol sahaları olmak üzere ilimizin değişik mahallelerine tesisler kazandıracağız” dedi.

"Edirne'yi spor noktasında daha da yukarılara taşıyacağız"

Edirne'yi spor noktasında daha da yukarılara taşıyacaklarını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 25 Kasım Stadyumu'ndaki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, kentteki amatör spor kulüplerine destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Özellikle dezavantajlı çocukları spora yönlendirmek için halı sahalar, basketbol sahaları, spor alanları yaptıklarını ifade eden Bakan Bak, çocukları kötü alışkanlıklardan sporla koruyacaklarına dikkat çekti.

Edirnespor'un bazı sorunları olduğunu ve bu sorunların çözülmesi konusunda gelen talepler doğrultusunda destek verdiklerini aktaran Bakan Bak, kentin bir sorununun da şehrin içinde kalan eski stadyum olduğunu söyledi.

Stadyumunun yenilenmesi için talepler olduğunu hatırlatan Bakan Bak, "Tunca Spor Kompleksi'ne Edirnespor'u çok kısa sürede taşıyacağız. Orada da tesisler hazırlandı. Maçlarını orada oynayacaklar. Şehrin merkezindeki bu eski stadyumu da kente meydan olarak kazandıracağız. Başkaları, 'rant olarak kullanılacak' diye düşünmesin. Burası şehrin nefes alabileceği bir ortam olacak. Nehre doğru güzel bir projeyle kent meydanı olacak. Edirne'mize de 10 bin kişilik yaşayan stadyum inşa edeceğiz. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Butik bir stadyum, yaşayan bir stadyum yapılacak. İçinde gençlik merkezi olacak, spor dallarına ait alt salonlar olacak. Çok güzel bir stadyumu kente kazandıracağız" ifadelerine yer verdi.

Edirne'nin Balkanlar'ın spor merkezi olması için çok büyük çaba harcadıklarını belirten Bakan Bak, tesis konusunda eksiklikleri tamamlayarak her türlü desteği vereceklerinin müjdesini verdi.

"Edirne’mize güzel tesisler kazandırdık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora çok destek verdiğini hatırlatan Bakan Bak, "Özellikle de olimpik havuzumuzla, salonlarımızla, Kırkpınar’ımızla ve diğer aktivitelerimizle Edirne bir spor cazibesi şehri haline geldi. Dolayısıyla bu noktada Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz. Tesis noktasında eksiklerimizi tamamlıyoruz. Edirne’mize güzel tesisler kazandırdık. Güreş Federasyonu Başkanı olduğum zaman da Edirne’ye geldim ve burada güreşle ilgili yatırımlarımız da çok yoğun. Karaağaç bölgesinde bir semt sahası yapılacak. Amatörler için destekler yapılacak. Yeni yerleşim alanında da amatör kulüplerin maç yapabileceği 2-3 tane sahanın bir arada olduğu ortak bir spor tesisi yapacağız" dedi.

Açıklamasının ardından Bakan Bak’a Edirnespor forması hediye eden Edirnespor Başkanı Onur Yaren Ayaydın, verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

İpek Esma Çeşme