Geçmeyen öksürükle baş etmek için bu yöntemi deneyin

Mevsim değişikliği birlikte artış yaşanan hastalıkların başında öksürük geliyor. Her yaş grubunda sıkça görülen inatçı öksürüğün çaresi mümkün. Aktar Esat Güven, inatçı öksürüğü yenmenin yollarını anlattı.

Geçmeyen öksürükle baş etmek için bu yöntemi deneyin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin etkisi altına girildi. Aşırı soğuklar hastalıkları da beraberinde getiriyor. Grip, yüksek ateş ve öksürükler de bu hastalıkların başında yer alıyor.

Hemen her yerde şiddetli öksüren vatandaşları görmek mümkün. Çocuk, genç ve yaşlıların geçmeyen öksürüğü ise korkuya neden oluyor.

Özellikle soğuk hava ve nemin azalmasıyla birlikte artan öksürük, genellikle viral enfeksiyonlardan kaynaklanıyor. Uzmanlar, öksürükle başa çıkmanın yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine vurgu yapıyor.

Mevsim değişikliğinde sık görülen öksürüğü doğal çözümlerle yenmek mümkün.

Aktar Esat Güven geçmeyen öksürüğe iyi gelen doğal ürünleri anlattı.

Hibiscus, çubuk tarçın, karanfil, ayva yaprağı ve sığır kuyruğu bitkisi karışımından hazırlanan tarifi paylaşan Güven, “Bu karışımı hafif derecede bir dakika kaynatıp ağzı kapalı yarım saat bekletildikten sonra süzüp günde 3 sefer bir çay bardağıyla içmeliyiz. Bir yemek kaşığı çörekotu yağına iki damla kekik yağı ilave edip gargara yapılarak günde 2-3 defa içilmesini de tavsiye ediyorum. Ayrıca bunlarla birlikte çay kasığı ucu ile kaya tuzu yutulması iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Bu sıralamayı yukarıda da belirttiğim gibi önce karışım çay sonra karışım yağ ve son olarak da tuzu tatbik edeceğiz. Bu süreçte içecek ve yiyeceklerimizi ne sıcak ne de soğuk olarak tüketmeliyiz. Sıcak içecek ve yiyecekleri bekletip ılık bir şekilde tüketmeliyiz.” dedi.

Doğukan Vurgun