Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar anısına fidan diktiler

Edirne'de Trakya Üniversitesinde okuyan uluslararası öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocukların anısına fidan dikti.

Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar anısına fidan diktiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğine üye öğrenciler, Şükrüpaşa Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen "Kardeşlik Sofrası" iftar programına katıldı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Ramazan Ayı'nın başlangıcından bugüne hayırseverlerin destekleriyle 12. İftarını gerçekleştirdi.  'Kardeşlik Sofrası' adını verdikleri iftar programlarında hep bir arada oruçlar açılıyor. İftar programına 20 farklı ülkeden 60 uluslararası öğrenci katılım sağladı.

İftar öncesi öğrenciler, dernek bahçesine Gazze'de yaşamını yitiren çocuklar anısına 60 çam fidanı dikti.

"Barış ve Kardeşlik" için Filistin'de- Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar adına fidan dikimi gerçekleştiren öğrenciler, fidan dikerek sulamasını yaptı. Ayrıca öğrenciler, kendi ülkesinin bayrağını diktikleri fidanına astı.

Dernek Başkanı Hakan Çalışkan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında binlerce çocuğun yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Dünyanın yaşananlara sessiz kaldığını belirten Çalışkan, "Programa katılan 60 uluslararası öğrencimiz, barış ve kardeşlik için Gazze'de ölen çocuklar adına fidan dikti. Öğrencilerimiz diktikleri fidanları sulayıp kendi ülkelerinin bayrağını da fidana astı. Burada tekrardan Gazze'de yaşanan zulmün ve katliamın bir an öncesi sonlanmasını diliyor ve mazlum kardeşlerimize dualar ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme