'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yüreğimizdeki yeri hiçbir zaman değişmeyecektir'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye gelişinin 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. İba, Edirne'ye gelişinin yıl dönümünde Atatürk'ü saygı, sevgi, minnet ve rahmetle andıklarını belirtti.

'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yüreğimizdeki yeri hiçbir zaman değişmeyecektir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye gelişinin 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Atatürk’ün Edirne’yi ziyaret edişinin 92. yıl dönümünün büyük bir şeref ve gururla kutlandığını aktardı.

Daha önce Kurtuluş Savaşı döneminde iki kez Edirne’ye gelen Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı olduktan sonra yurt gezilerine başladığını ve üçüncü kez 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan İba, Milli Mücadelenin asıl kahramanlarının aziz Türk milleti olduğunu ifade eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Edirne’yi ziyaret etmesinin herkese büyük gurur ve mutluluk yaşattığını ifade etti.

“Atatürk, ziyaretlerinde halkın sıkıntılarını dinleyerek, yeni Türk devletinin ilkelerini anlatmıştır”

Atatürk’ün yaptığı ziyaretlerde halkın sıkıntıları dinleyerek, inkılapların prensiplerini, felsefesini ve yeni Türk devletinin ilkelerini anlattığını aktaran Başkan İba, Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yüreklerdeki yerinin hiçbir zaman değişmeyeceğine vurgu yaptı.

Bugün Türk Milleti’ne düşen en büyük görevin Atatürk’ün düşüncelerini tüm yönleriyle yaşamak ve genç kuşaklara aktarmak olduğunu ifade eden Başkan İba, “Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşları ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize ise şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Ata'mızın serhat şehri Edirne'mize gelişinin 92. yıldönümü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.