Meclisten teröre ortak kınama

Edirne Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 8 gündem içi, 2 gündem dışı olmak üzere 10 madde görüşüldü.Toplantıya geçilmeden önce Ankara'da düzenlenen terör eylemi için tüm partiler ortak bir kınama bildirisi yayınladı.

Meclisten teröre ortak kınama

Edirne Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Ankara’da TBMM'nin yeni yasama yılı için açılışına saatler kala, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan bombalı saldırı için ortak bir bildiri okundu.

Ortak bildiri hazırlandı

AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Çapoğlu'nun önerisi üzerine bir bildiri hazırlandı.  Öneri sonrası tüm siyasi partiler ile görüşülerek, hepsinin imzalarıyla hazırlanan kınama bildirisi gündeme alındı. 

Edirne Belediyesi ve meclis üyeleri terörü lanetleyerek yaralanan polislere acil şifalar diledi.

Terörün Türkiye Cumhuriyeti'nin çok uzun yıllardır uğraştığı baş belası olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de milletinin de hiçbir zaman teröre geçit vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceğini söyledi.

"Yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

Hazırlanan ortak bildiride, “Dün sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Teröristlerce haince katledilen ve saldırıyı gerçekleştirmek üzere aracına el konulan veteriner kardeşimize Allahtan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Bilinsin ki terörün kökü, milli birlik ve dayanışma ruhuyla kazınacaktır. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun. Bizler, Edirne Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi parti grupları olarak bu bildiriyi imzalıyor ve terörü lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan