Fiyatı düşen hamsi tezgâhları şenlendirdi

Denizlerde yaşanan hamsi bolluğu, tezgâhlara yansıdı. Havaların soğumasıyla birlikte hamsi bolluğu yaşanıyor. Yaşanan bolluk hem satıcının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Hamsi, bolluk sonrası kilogramı 20 liradan alıcısını buldu. Balıkçı esnafı bolluğu değerlendirmek için kampanya yaparak hamsinin 3 kilogramını 50 liradan satışa sundu.

Fiyatı düşen hamsi tezgâhları şenlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun bir süredir fiyatı düşmeyen hamsi, yaşanan bolluk sonrası yüzleri güldürdü. Edirne’de alışveriş yapmak için çarşıya çıkan balık severler, fiyatların düştüğünü duyunca soluğu balık satıcılarında aldı. Balıkçı esnafı bolluğu değerlendirmek için kampanya yaptı. Hamsinin 3 kilogramı 50 liradan alıcısını buldu.

“Hafta sonu 10 liraya vermeyi düşünüyoruz”

Hamsi bolluğunun tezgâhlara yansıdığını söyleyen Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen; “Havaların soğuması ve kar yağışının kendini göstermesiyle birlikte hamsinin fiyatı 20 liraya kadar düştü. Bizde gelen bolluğu halkımızla buluşturduk. Şu an üç kilosu 50 liradan satışını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde düşme ihtimali var. Havalar ve bolluk böyle devam ederse hafta sonu 10 liraya vermeyi düşünüyoruz. Yani öngördüğümüz fiyatlar bunlar. Kar yağışı ile birlikte denizlerde hamsi bolluğu yaşanıyor. Bu fiyatlara da etki etki etti. Kar yağışı devam ederse fiyatlar iyice düşecektir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Doğukan Vurgun