'Esnaf tedirgin! Yeniden aynı durumun yaşanmasını istemiyoruz'

Ülke genelinde olduğu gibi Edirne'de de yaz ayı olmasına rağmen artan vaka sayıları esnafı düşündürmeye başladı. Salgın döneminde uygulanan kapanmaların esnafı kötü etkilediğini belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, yeniden aynı durumun yaşanmasını istemediklerini söyledi.

'Esnaf tedirgin! Yeniden aynı durumun yaşanmasını istemiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tedbirlerin gevşetilmesinin ardından hastanelerin dışında maske kullanımın serbest olmasına rağmen vatandaşların yeniden maske takmaya başladığı gözlemlendi. Vatandaşlar artan vaka sayıları karşısında tedbirleri arttırırken, esnaflar ise şimdiden düşünmeye başladı. 

Koronavirüs vaka sayılarında ülke genelinde artış yaşanıyor. Trakya Bölgesi’nde yaşanan vaka artışları ise vatandaşları ve esnafı tedirgin ediyor.

Kovid-19 salgınında uygulanan kapanmaların en çok esnafı etkilediğine değinen Cingöz, işletmelerin en çok yaz sezonunda iş yaptığını ve bu dönemde kapanma yaşanmaması için herkesin dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.

"Eskinin 3 katı kadar vaka sayısı olduğu söyleniyor"

Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyumun ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Cingöz, “Bu mevsimde kapanmalar oluyorsa Ocak, Şubat, Mart aylarını düşünürsek kapanmaların hangi boyuta gideceğini bilemiyoruz. Esnaflar Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan önlemlerini yerine getirebilir. Televizyonlarda duymuş olduğumuz rakamlarda tam kapanma döneminin herhalde 3 katı kadar vaka sayısı olduğu söyleniyor. Bunu devletin resmi rakamları söylüyor. Bu yüzden herkese tedbir alma çağrısında bulunuyorum" ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme