Esnaf Ramazan'da düzenlediği menüye göre fiyat belirliyor

11 ayın sultan Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sevdikleriyle dışarıda iftar yapmak isteyen vatandaşlar, lokanta ve restoranların yolunu tutuyor. Yöresel lezzetlerin tadına bakmak isteyen vatandaşlar ise, Edirne'de ilk önce yemek yiyip sonra ise ibadet ve ziyaret için tarihi camilerin yolunu tutuyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Edirne Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafın Ramazan'da düzenlediği menüye göre fiyat belirlediğini aktardı.

Esnaf Ramazan'da düzenlediği menüye göre fiyat belirliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte lokanta ve restoranlarda iftar menüleri oluşturuldu. Kente özgü yöresel lezzetlerin de yer aldığı menülerde fiyatlar ürünlere göre değişiklik gösteriyor. Ramazan ayında iftar menülerindeki fiyat değişikliklerine esnaf odasının bir tarifesi olmadığını belirten Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz,  esnafın düzenlediği menülere göre fiyat belirlediğini ifade etti.

Tarih ve gastronomi açısından en zengin kentler arasında bulunan Edirne’de restoranlarda bulunan iftar menüsü tarifeleri ise vatandaşların kafasını karıştırıyor. 150- 170 lira arasında olan menü fiyatlarının normal olduğunu belirten Cingöz, 100 liralık tarifenin sadece gösterişten ibaret olduğuna dikkat çekti.

150 ila 400 lira arasında değişen fiyatlara karşı açıklamalarda bulunan EDESOB Başkanı Cingöz, 400 liranın üzerinde olan tarifeleri doğru bulmadığını bunların da sadece gösterişten ibaret olduğunu söyledi.

"Ramazan menülerinin, esnaf odaları tarafından belirlenmesi söz konusu değil"

Ramazan menülerinin, esnaf odaları tarafından belirlenmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Cingöz,  "750 liraya olan Ramazan menüsü de var. 250 liraya olan da var. 750 lira olanı konuşmaya bile gerek yok. 250 lira denilen menüde ne var? Bir çorba var. Az pilav var. Bir tatlı var. Yani kamuoyunda eğer ki öyle bir algı var ki hani bu esnaf odaları veya işte ticaret odasına bağlı olanlara Odalar menü fiyatlarını düzenliyor. Yani işletme sahipleri kendileri artık maliyetlerine göre mi karları çok olsun diye mi? O fiyatları belirliyor mu ben bilemem. 150 – 170 lira iftar menüsü için bana göre normal fiyat olarak kabul edilebilir. Menüsüne göre 400 liraya kadar çıkıyor. Ancak 400 liranın üzerinde olan fiyatlar ise gösterişten ibaret olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel