Eşinin desteği ile başladı kendi işinin patronu oldu

Edirne'de müzisyenlik yapan eşi ile birlikte şehir şehir mahalle mahalle gezerken kendi işini kurmaya karar verdi. Gittiği düğünlerdeki tasarım kıyafetlerden esinlenerek kendisini de dikim yapmaya başladı. 42 yaşındaki2 çocuk annesi Gülşah Zurna, eşinin desteği ile başladığı terzilik ve özel tasarım dikim işinde usta oldu.

Eşinin desteği ile başladı kendi işinin patronu oldu

Müzisyen eşi ile birlikte gittiği düğünlerde gördüğü farklı tasarım kıyafetler ve bindallılardan esinlenerek Edirne'de olmayan bir işe girişmeye karar veren 42 yaşındaki Gülşah Zurna, özellikle romanların kına geceleri ve düğünlerinde bir gecede 5-6 farklı tasarım yapılmış kıyafetleri giymeleri ve bunu almak için başka şehirlere gittiğini fark ederek bu şekilde bir işe girişmeye karar verdiğini ifade etti. 

"8 yıldır bindallı ve Hint kıyafetleri dikiyor"

İlk olarak ufak işlerle Hint kostümü ve bindallı tasarımı yaparak başladığını söyleyen Gülşah Zurna,talep arttıkça tamamen buna yöneldiğini ve işlerinin arttığını belirtti. 8 yıldır mesleğini büyük bir aşka sürdüren Zurna, ufak terziliğini geliştirerek yöneldiği işte usta haline geldi ve Bulgaristan'dan gelen turistlerin bile dikkatini çekti.

"Edirne'de yoktu uzaklara gidiyorlardı"

Özellikle roman vatandaşların geleneklerini devam ettirmek için farklı tasarımlı kıyafetler tercih ettiğini aktaran Zurna,  Edirne'de bu şekilde onların istediği gibi tasarım yapan bir yer olmadığı için bu sektöre yönelmeye ve başka yere gitmelerine gerek kalmadan bu hizmeti onların ayağına getirmeye karar verdiğini ifade etti.

İki kıyafet ile başladığı işte başarılarının arttığını ve işlerin düzene oturduğunu söyleyen Zurna,"İlk önce sadece bindallı ile başladık. Özel dikim, gelinlik, nişanlık, abiye kostüm almaya ondan sonra hazır ürünler ve değişik çeşitler de satmaya ve kiralamaya başladık. Yaz sezonu olduğu için düğünler başladı. O yüzden bizde de işler arttı. Bazen istenen kıyafeti yetiştirmek için gece geç saatlere kadar çalıştığımız da oluyor. Terzilik işimiz de olduğu için genişletme, daraltma gibi işlemlerini de yapıyoruz" dedi.

İşlerinin büyüttükten sonra yanına yardımcı personel de alan Gülşah Zurna, hem ekonomiye hem de istihdama da katkı sağlıyor. 

"Hint kıyafetleri yapıyorum"

Özellikle romanların tercihinin Hint kıyafeti olduğunu belirten Zurna,"Sabahlık, lohusalık ve mevlitlerde giyecek kıyafetler de dikiyorum. Çok şükür işimizi oturttuk ilgi güzel oluyor. Yerli müşterilerimizin yanı sıra çevre illerden ve Bulgaristan'dan gelen müşterilerimiz de oluyor" dedi.

Bu işi yapmaya karar verdiğinde en büyük destekçisinin eşi olduğunu vurgulayan Zurna, kadınların çalışma hayatında olmasının çok güzel olduğunu belirterek özellikle ev hanımlarına küçük de olsa bir iş yapmalarını tavsiye etti.

Özlem Ceylan