Düğün sezonunda kına ve düğün malzemeleri esnafında hareketlilik yaşanıyor

Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte kına ve düğün malzemeleri esnaflarında hareketlilik ve yoğunluk artıyor.

Düğün sezonunda kına ve düğün malzemeleri esnafında hareketlilik yaşanıyor

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kına ve düğün malzemeleri esnaflarında yoğunluk başladı. Evlilik hazırlıkları yapan çiftler hayallerinde düğün için ilk olarak kına ve düğün malzemeleri esnaflarının yolunu tutuyor.

Çiftler evlilik tarihleri ve düğün töreni için davetiyelerin dışında günün anlamına ilişkin magnet ya da çeşitli hediyelik eşyalarla özel günlerine hatıra notu bırakıyor.

Gelin adayları çiçeklerini ve bekarlığa veda partisi için çeşitli ürünleri tercih ediyor.

Kına ve düğün malzemesi esnafı Elif Aktaş, bu yıl sezonun çok yoğun başladığını söyledi.

Aktaş, siparişleri yetiştirebilmek için ekstra mesai yaptıklarını aktardı ve şöyle devam etti:

“Düğün sezonuyla birlikte çiftler magnet, davetiye, gelin çiçeği, nikah şekeri, kına sepeti, kına, bekarlığa veda gecesi süslemeleri ve dekoratif çiçeklerine rağbet gösteriyor. Tabi genellikle bunları almak için son haftaları tercih ettikleri için bizde de bir yoğunluk yaşanıyor. Son günlere siparişler sıkışıyor. Heyecanlı çiftler istediklerini hemen almak istiyor bizlerde siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Her bütçeye uygun fiyatlarımız var. Gecen seneye nazaran diğer sektörlere göre malzemelerin fiyatlarında aşırı bir yükselme olmadı. Geçtiğimiz yıla göre bazı eşyaların fiyatları 20 ila 40 lira arasında arttı.”

“Yeni çiftler gösteriş seviyor”

Bu sene davetiyelerdeki trendin şeffaf modeller olduğunu dile getiren Aktaş, süslemelerde ise gelin adaylarının gösterişe önem gösterdiğini kaydetti.

Adayların mutlu günlerinde sevdiklerine bir hatıra bırakmak için magnetler tercih ettiğine değinen Aktaş, en çok epoksi modellerinin sipariş edildiğini belirtti.

Aktaş, davetiye fiyatlarının tane başına 1 lira 50 kuruştan başlayarak 6 liraya kadar yükseldiğini ifade etti.

Gelin çiçeklerinde bu yılın trendinin beyaz gül olduğunu açıklayan Aktaş, fiyatların 200 lirayla 800 lira arasında değiştiğini söyledi.

Doğukan Vurgun