Engelli kartı olmayanlar, ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacak

Engelli binişleri için yeni bir uygulamaya geçeceklerini söyleyen Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden engelli kartı olmayanların 1 Aralık 2023 itibariyle ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacağını duyurdu. Bazı eksiklikler olduğunu belirten Giyik,  'Eksikliklerimizi görüyoruz. Onları da düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz' dedi.

Engelli kartı olmayanlar, ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetecilerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulunan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik,1 Aralık 2023 tarihi itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden engelli kartı olmayanların ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacağını duyurdu.

Engelli vatandaşları ücretsiz taşımaya devam edeceklerini belirten Giyik, usulsüz kullananlara yönelik tedbir alacaklarını ve buna izin vermeyeceklerini ifade etti.  Engelli kartına sahip olan bir vatandaşın Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden bu kartı alması gerektiğini belirten Giyik, engelli bireylere kartlarını güncelletmeleri konusunda uyarıda bulundu.

ETUS olarak daha önce bazı dedikodulara maruz kaldıklarını belirten Giyik, hataları hızlı bir şekilde giderdiklerini ve şuanda sahada 200 aracın hizmet verdiğini aktardı.

"Tabii ki eksikliklerimiz var"

Bazı eksiklikler olduğunu belirten Giyik,  "Şu anda üç dakikayla sekiz dakika arar arası değişik hatlarda araçlarımız hareket etmekte. Ve bunu gözle görebiliyoruz yani sabah ve pik saatlerde yönetim olarak ve saha amirlerimizle beraber yollardayız. Eksikliklerimizi görüyoruz. Onları da düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

İpek Esma Çeşme