Encümen üyeleri seçildi

İl Genel Meclisi Nisan ayının 2‘inci birleşimi gerçekleştirildi. Yoklamanın ardından bir önceki toplantıya ait tutanak okundu. Ardından gizli oy ile encümen seçimi yapıldı. Seçim sonrasında Çiğdem Gegeoğlu, Erdinç Can ve Mustafa Üstün encümen üyeliğine seçildi.

Encümen üyeleri seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 kişi seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinden Çiğdem Gegeoğlu, Erdinç Can ve Mustafa Üstün 17 oy ile 1 yıl görev yapmak üzere encümen seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerinden Tamer Karadağ, İsmet Özçifçi ve Halil Bayazıt 11 oy aldı.

İdare ve Denetim Müdürü H. Hülya Erdoğan İl Genel Meclisinin konuğu oldu. Edirne Valisi Ekrem Canalp’ten gelen talep dilekçesi kâtip üyesi Kutay Özköse tarafından okundu.

“Oy birliği ile kabul edildi”

Gelen yazıda; “Enez köylere hizmet götürme Birliği Başkanlığı ilgi yazısında Edirne İl Özel İdaresine ait olan Enez ilçesi, seksen beş ada, dokuz parselde kayıtlı vasıflı 3512 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Halı saha ve sosyal tesis yapılmasının tahsisini talep etmektedir. Kaymakamlık Enez ilçesinde sosyal alan faaliyetleri halı saha vb. tahsisini talep etmektedir.” İfadeleri yer alıyordu.

Edirne İl Genel Meclisi'nin CHP'li Üyesi Şenol Kılıç söz alarak şunları söyledi; “Enezde bulunan bir okul vardı. Okulun depreme dayanıksız raporu olduğu için yıkıldı. Orada boş bir alan kaldı. Spor Toto’dan bir projeyi yaparak Kaymakamlık müracaat etti. Orası ile ilgili halı saha başta olmak üzere sosyal faaliyetlerin olacağı bir alan yaratıldı. Bunun yeriyle ilgili tahsisi mal sahibi bize olduğu için

25 yıllığına il genel meclisinin kararı gerekiyordu.”

İlgili yazı il genel meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla karara bağlandı ve kabul edildi.

İl Genel Meclisinin 4’üncü toplantının 3’üncü birleşimi bugün saat 14.00’te yapılacak olup Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yeni seçilen meclis üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunacak. Perşembe günü aynı saatte Edirne Valisi Ekrem Canalp İl Genel Meclisini ziyaret edecek.

Özlem Ceylan – Burcu Temel