En genç aday adayı

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde 18 yaşını dolduracak olan Nurkan Nüfer, Demokrat Parti'den aday adaylığını açıkladı. Nüfer,  böylelikle Edirne'deki en genç aday adayı unvanına sahip oldu. 

En genç aday adayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrat Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Şezai Nüfer’in oğlu Nurkan Nüfer partisinden aday adayı olduğunu açıkladı. Parti binasından düzenlenen basın toplantısına Demokrat Parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Nurkan Nüfer’in babası Şezai Nüfer ve akrabaları katılarak destek verdiler.

Demokrat Parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz toplantıda yaptığı konuşmada partilerinin Edirne’de 1 ila 1.5 yıl içerisinde kuruluşunu tamamladığını, o zamandan bu yana uzun bir yol kat ettiklerini belirterek,“Demokrat Parti’nin Edirne’nin en ücra köylerinde dahi var olduğunu gösterdik. Demokrat partinin genel başkanının kim olduğunu öğrettik uzun bir yol aldık. Bugün burada olma amacımıza gelecek olursak; bütün partilerde aday adaylığı açıklaması yapıldı, bizim de bir tane aday adayımız vardı. Şimdi de Nurkan Nüfer kardeşimizin aday adaylığı açıklaması için burada toplandık. Bu aday adayımızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü 21 Haziran 2018 günü 18 yaşını tamamlayacak. 1 yıl önce kendisine Demokrat Parti gençlik kolu kurma görevi vermiştik. Sağ olsun. Bugüne kadar iyi çalışmalar yaptı. Biz de dedik madem 18 yaşında milletvekili aday adayı olunabilecek bizim de böyle genç bir aday adayımız olsun. Kendisine teklif ettim. Aileden olarak da siyasetçi. Demokrat bir ailenin çocuğu. Dolayısıyla da tahmin ediyorum ki Türkiye’nin en genç aday adayı Nurkan Nüfer’i sizlere açıklamakla şeref duyuyorum” dedi.

Milletvekilliği seçimleri için çalışmalar yapan ve seçimlere 3 gün kala 18 yaşını tamamlayacak olan Serhat İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Nurkan Nüfer, babasının ve il başkanının desteği ile 1 yıldan beri gençlik kollarını kurmaya çalıştığını ve şimdi de milletvekilliğine aday adayı olduğunu açıkladı.

“Adaylığımın sebebi gençlik”

Bir gazetecinin neden aday oldun sorusuna; “Meclisteki 60-65 yaşındakilerin gençlerin halinden anlamayacağını düşündüğüm için aday oldum. Gençlerin halinden gençler anlar. Ben de bu yüzden milletvekili olmaya karar verdim” şeklinde cevap verdi.

Seçilirsen Edirne için ne yapmayı düşünüyorsun sorusu üzerine ise; “Edirne için düşüncelerim daha iyi alt yapı ve daha iyi sistemler düşünüyorum. Daha iyi yaşam için Edirne’yi geliştirmek adına güzel şeyler yapılabileceğini düşünüyorum. Şu anda sadece seçim zamanı Edirne’ye çiçek ekiliyor. Başka yapılan bir gelişme yok. Faklı projeler sunmak istiyorum” diye konuştu.

Özlem CEYLAN