Emir ile yavru ördek Reis'in dostluğu görenleri şaşırtıyor

Edirne'de abisinin arkadaşının kutu içinde getirdiği yavru ördeği sahiplenen 14 yaşındaki Emir Taha Samanoğlu,  ona gözü gibi bakıyor ve her gün arkadaşı ile gezer gibi gezdirmeye çıkarıyor.

Emir ile yavru ördek Reis'in dostluğu görenleri şaşırtıyor

14 yaşındaki Emir'in sahiplendikten sonra 'Reis' adını verdiği yavru ördek ile arasındaki bağ görenleri şaşırtıyor. 'Reis' adını verdiği yavru ördeği bir an olsun yanından ayırmayan Emir, hayvan sevgisi ile örnek oluyor.

"Sabah, öğlen, akşam bakıyorum gezdiriyorum"

Abisinin arkadaşının bakamadığı için kutunun içinde kendilerine getirdiğini söyleyen Samanoğlu, "Sabah, öğlen, akşam bakıyorum gezdiriyorum. Sabah bazen turistler görüyorum. Fotoğraf çekilmek istiyorlar. Isırma huyu yok. Banyonun kapısı açık oluyor. Gelip yatağıma tık tıklıyor. Uyanıp kucağıma alıyorum bazen benim yanıma yatıyor bazen de kendi yatağında yatıyor. Gözüm gibi bakıyorum ona. Bir insanın gözüne bir şey olursa sanki onun da canı acıyor. Hayvanları çok seviyorum. İsmi yürüyüşünden geliyor. Reis adını koydum. Bazen Reis dediğim zaman yüzüme bakıyor. Görenler oyuncak mı diyor şaşırıyor" şeklinde konuştu.

Özlem Ceylan