Emir 'Erdoğan rekor oy oranıyla seçilecek'

25'inci Dönem Edirne Milletvekili Şemsettin Emir basın toplantısı düzenledi. Emir toplantıda, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi bir rekora imza atarak yeniden seçileceğini belirtti.

Emir 'Erdoğan rekor oy oranıyla seçilecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

25’inci Dönem Edirne Milletvekili Şemsettin Emir düzenlediği basın toplantısında, 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçmek için yola çıktıklarını söyledi.

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın 323 milletvekiliyle mecliste saf çoğunluğu sağladığına vurgu yapan Emir, “Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan yüzde 49 buçuk oy, Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 44 buçuk civarında oyla ipi göğüsleyemedi. Milletvekili adaylar açıklanmadan önceki anketlere baktık farklı bir tablo var açıklandıktan sonra değişik bir tablo çıktı. Bu tablo sonuçlara da yansıdı. Edirne geneline baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi oylarının büyük bir miktarda düştüğünü gördük. Eğer yüzde 10 barajı devam etseydi bu seçimde İYİ Parti barajın altında kalmış olacaktı. Artık insanlar sandığa giderken heyecanlı olsunlar. Bu beni adayım diyerek oylarını kullansınlar.  Ak Parti Çanakkale’de 1 milletvekili kaybı yaşadı. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de milletvekili sayımız aynı kaldı.  Edirne’de hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun usulüyle oy kullanacaklarını biliyorum. Edirne’de öyle bir sonuç çıkacak ki ekrana baktığınızda insanlar gerçekten Edirne’de de mi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan aldı diyecekler.” dedi.

Edirne’de hala tereddütte olan vatandaşların olduğunu belirten Emir, 28 Mayıs’ta tarihi bir rekorla Cumhurbaşkanı’nın Recep Tayyip Erdoğan olacağını aktardı.

29 Mayıs’ta seçimden sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel merkezde yüzünü görmek istediğini ifade eden Emir, “Her seçimden sonra genel merkezin lambaları kapanıyor, kapkaranlık oluyor. 28 Mayıs akşamı inşallah onların belerttiği gibi bahar gelmeyecek.  28 Mayıs akşamı 85 milyon insan mutlu olacak. 2 gün içerisinde de yine vatandaşlarımızın yanında olacağız. Örgütlerin cirit attığı bu 100 yıllık seçimde büyük Türkiye zaferiyle Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a nasip etsin.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun – Dilek Şahin