Emekli maaşlarını protesto ettiler

DİSK Emekli-Sen Edirne Şubesi emekli ücretlerine yapılan zamlara ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Emekli maaşlarını protesto ettiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli-Sen üyeleri, emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını, Saraçlar Caddesi PTT önünde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamayı okuyan Emekli-Sen Edirne Şubesi Başkanı Sait Dayıoğlu, yapılan zammı yeterli bulmadıklarını belirterek; “TÜİK Temmuz-Aralık enflasyonunu %6,5 olarak açıkladı ve bu oran emeklilerin ücretlerine zam olarak yansıtılacak.  Böylece memur ve memur emeklilerine gelen ücret zammı % 4, enflasyon farkıyla ise % 5. 49; SSK ve BAĞ KUR emeklilerine ise % 6. 49 olacak.

Ülkede dört kişilik bir aile için açlık sınırı 2 bin 162 lira 70 kuruş ve yoksulluk sınırı 7 bin 444 lira 62 kuruşken asgari ücretlilere yapılan zam ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla beraber emeklilere yapılacak zam oranları ortadadır” dedi.

“Alışveriş sepetleri boş dönüyoruz”

Temel gereksinim kalemlerinin fiyatlarının her geçen gün arttığını söyleyen Emekli-Sen Edirne Şubesi Başkanı Sait Dayıoğlu; “Nasıl patronları kızdırmamak için asgari ücretli işçileri açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm ediyorlarsa bizlerden de yıllarca verdiğimiz emeğin karşılığını çalmak için her yolu deniyorlar.  İşçi sınıfına tam boy saldırıyı sürdürüyorlar; susup köşemize sinmemizi, sınıf mücadelesinden de emekli olmamızı bekliyorlar. Biz, farklı işkollarında, ülke ekonomisine yıllarca hizmet etmiş emeklilerin değeri her zam döneminde ortaya çıkıyor. Sesimizi duymak istemiyorlar.

Dayıoğlu, DİSK Emekli-Sen ve işçi sınıfı olarak mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Özlem Ceylan