Eklemlerdeki sıvı kaybına iğde çekirdeği tozu

Kemik erimesinden, romatizmaya, eklemlerdeki sıvı kaybından çocuklarda boy uzatmaya kadar birçok hastalığa şifa kaynağı olan iğde çekirdeği tozu yoğun ilgi görüyor. Faydasını duyan soluğu aktarlarda alıyor. En az 3 ay düzenli kullanılması gerektiğini belirten Aktar Fatma Sedef Baraz, Son dönemde vatandaşlardan iğde tozuna yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Eklemlerdeki sıvı kaybına iğde çekirdeği tozu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastalıklardan doğal yollarla korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor. Son dönemde vatandaşlardan yoğun ilgi gören iğde çekirdeği tozu da birçok hastalığa iyi gelmesi sebebiyle en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor.

Kurak topraklarda bile kolayca yetiştirilebilen, çok dirençli bir ağaç olan iğde pek çok kişinin daha önce tüketmediği meyvelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Mayhoş bir tadı olan ve genellikle çoğu kişinin hoşlanmadığı iğde, hem yapraklarıyla hem de çekirdeğiyle tam olarak bir şifa deposu. Alternatif tıp alanında da sıklıkla kullanılan iğde çekirdeği tozu genellikle bal ve yoğurt gibi gıdalarla karıştırılarak tüketilir. Kemik gelişiminde olumlu etkileri tespit edilen ve pek çok kişinin daha önce ismini bile duymadığı iğde çekirdeğinin faydalarını duyanlar şaşırıp kalıyor.

Aktarlardan alabileceğiniz ya da evde kendiniz yapabileceğiniz iğde çekirdeği tozu içeriğinde bol miktarda omega 7 barındırırken C, K, B1 ve B2 vitaminlerini de içerir. Besleyici bir yapısı bulunduğu için düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen bu toz, farklı şekillerde de kullanılabiliyor.

"Eklemlerdeki sıvı kaybını önlüyor"

İğde çekirdeği tozunun iğdenin çekirdeği ile birlikte öğütülmüş hali olduğunu söyleyen Edirneli aktar Fatma Sedef Baraz, "1 bardak süre ya da 2 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı konur içine 1 damla da bal damlatılır. Yenilebilir ve içilebilir. Eklemlerdeki sıvı kaybına iyi geliyor. En az 3 ay düzenli kullanılması gerekiyor. Aynı zamanda çocuklarda boy uzatma için de kullanılabiliyor. Şeker hastası olan vatandaşlar bal damlatmadan süt ve süt ürünleri ile kullanıyor. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamasını tavsiye ediyoruz. bugünlerde çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor" ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme