Edirne'nin ciğerleri yandı, facianın eşiğinden dönüldü

Edirne'de Kapıkule yolu üzerindeki bir ormanlık alanda çıkan yangında çok sayıda çam ağacı küle döndü. Yangın ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede söndürülürken, sevindirici yanı ise bölgenin üst tarafında bulunan bir site ve yan tarafta bulunan benzin istasyonuna sıçramamış olması oldu.

Edirne'nin ciğerleri yandı, facianın eşiğinden dönüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kapıkule Yolu üzerindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, orman bölge müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler gelene kadar gönüllü olarak vatandaşlar kendi imkânlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Olay yerine ekiplerin intikal etmesinin ardından ise yangın, tanker, arazöz ve itfaiye araçları ile müdahale edilerek söndürüldü.

Kaplumbağa alevlerin arasında yanmaktan kurtarıldı

Edirne Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan da yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Alevlerin arasında kalan bir kaplumbağayı kurtaran Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Nuri Bostancı, yangınlarda hayvanların da büyük zarar görebileceğini söyledi.

Edirne için büyük bir facianın önlendiğini belirten Muhtar Bostancı, “Yangın haberini aldıktan sonra orman ekiplerimiz ve itfaiyemiz kısa sürede müdahale etti. Edirne'miz için büyük bir facia önlenmiş oldu. Burası Edirne'nin ciğerleri, çamlık alan. Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Ekiplerimizin hızlı müdahalesi ve vatandaşlarımızın yardımıyla söndürüldü” dedi.

Bölgeden geçerken yangını görüp müdahale etmek için yaklaşan Vatandaşlardan Kerim Tunç, "Yolda giderken yangını gördük, biz de durduk yardım amaçlı. Buraya akrabamızı ziyaret için gelmiştik. Aslında Çerkezköy'de yaşıyoruz. Geçerken hemen durup müdahale etmek istedik. Yangın durana kadar burada yardım edeceğiz. Elimizden geleni yaptık" dedi.

Yangın hızlı müdahale ile kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yapıldı.

Özlem Ceylan