Minik dansçı hayallerine ulaşmak için destek bekliyor

Edirne'de videolar izleyerek dans etmeye başlayan ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Emine Ayza Türkçü, yaşına rağmen katıldığı birçok yarışmada birincilik ve madalya kazandı. Minik dansçı hayallerine ulaşabilmek için destek bekliyor.

Minik dansçı hayallerine ulaşmak için destek bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avusturya’da yapılacak olan Dünya Hiphop Dans Şampiyonasına hazırlanan Emine Ayza Türkçü, gelecek olan desteklerle hayallerine daha çabuk ulaşabileceğini ve hedeflerini gerçekleştirebileceğini söyledi.

Katıldığı dans yarışmalarında çok sayıda birincilik ve madalya kazanan Emine Ayza Türkçü, dünya şampiyonası için Edirnelilerden destek bekliyor. Katıldığı dans yarışmalarında büyük başarılar elde eden Emine Ayza Türkçü, 8 ayda dört birincilik bir de üçüncülük elde eden, sayısız madalya kazanarak ailesini gururlandırdı.

Önümüzdeki aylarda Avusturya’da yapılacak olan Dünya Hiphop Dans Şampiyonasına hazırlanan Türkçü, dans eğitmeni Sergen Şevik’e de verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Bir yıl önce videolar izleyerek dansa başladığını söyleyen Türkçü, “Dans yarışmaları ve Türkiye şampiyonalarından çok sayıda madalya kazandım. Kaç tane olduğunu bile sayamadım. Dans eğitimi aldım ve ama genelde kendi kendime çalıştım. 8 ayda 5 tane kupa kazandım. Dört tane birincilik bir tane üçüncülük kupası kazandım. Bundan sonraki hedefim Avusturya’da yapılacak Dünya Dans Şampiyonasına gitmek istiyorum. Büyüyünce dans okulu açmak istiyorum. Bu yarışmaya gitmek için Edirneli büyüklerimizden destek bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kendisine destek veren Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman’ı ziyaret eden Edirneli minik dansçı Emine Ayza Türkçü, az da olsa bu şekilde desteklerin kendisine moral olduğunu ifade etti.

Emine Ayza Türkçü’ye elinden geldiğince destek verdiğini belirten Sabuni Mahallesi Muhtarı, esnaf Aykut Yaman, Edirnelilere minik dansçı Türkçü’ye destek olmak için çağrıda bulundu.

Edirne’nin ciğeri ve aynalı süpürgesi gibi bu şekilde başarılı sporcuların da desteklenmesi gerektiğini belirten Yaman, desteklerle hem genç bir sporcunun hayallerine ulaşmasına hem de kentin adının duyulmasına katkı sağlanabileceğine değindi.

Özlem Ceylan