Edirneliler, Şehit Astsubay Ataş'ın vasiyetini yerine getirmek için tek yürek oldu

Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 21 yaşındaki Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın, "Eğer ölürsem biriniz veya kendi aranızda anlaşın bir şekilde, bir lösemili kız çocuğuna bakın. Bütün masraflarını karşılayın" vasiyetinin yerine getirilmesi için kermes düzenlendi.

Edirneliler, Şehit Astsubay Ataş'ın vasiyetini yerine getirmek için tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi öncülüğünde“Şehidimize Son Görev” temasıyla düzenlenen kermesten elde edilen tüm gelir, lösemili çocuklara bağışlanacak.

Ataş'ın "Eğer ölürsem bir lösemili kız çocuğuna bakın. Bütün masraflarını karşılayın" vasiyeti üzerine Saraçlar Caddesi'nde "Şehidimize Son Görev" adlı kermes düzenlenen törenle açıldı.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün duyurusuna kayıtsız kalmayan kadınlar, dernek üyeleri ve belediye personeli şehidin bu vasiyetini yerine getirebilmek için anlamlı bir organizasyonda bir araya geldi.

Anlamlı bir etkinlik için kolları sıvayan meclis üyeleri, belediye çalışanları, eşleri, emekli astsubaylar derneği üyeleri, 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği üyeleri şehit astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetini yerine getirmek için tek yürek oldu.

Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen kermes belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile açıldı. Kermesi dolaşan Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindekiler, el emeği göz nuru ürünlerin yapımında emeği geçen kadınlara teşekkür etti.

Bu kermesin diğerlerinden farklı ve anlamlı olduğunu aktaran Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehidin vasiyeti üzerine bu kermesi düzenlediklerini ve şehidin arzusunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"Edirneliler, tıpkı vatana olduğu gibi vasiyete de sahip çıkacaktır"

Toprakları vatan yapanların şehitler olduğuna değinen Başkan Gürkan, "Bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyebiliyorsak, işte bu şehitlerimiz sayesinde. O şehitleri bu vatana armağan eden annelerin, babaların o mübarek ellerinden binlerce kez öpüyoruz. Buradan Edirneliler olarak şehidimizin son arzusunu, son isteğini yerine getirmekten son derece mutlu ve gururluyuz. Çalışma arkadaşlarıma, belediye meclisimize, Emekli Astsubaylar Derneğine, "Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneğine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Edirneliler ve tıpkı toprağımıza, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktığı gibi Yusuf Ataş'a vasiyete de sahip çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan konuşmasının ardından 21 yaşındaki Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın babası Nejat Ataş ile telefonda görüntülü görüşme yaptı. Nejat Ataş, şehit oğlunun vasiyetini yerine getirmek için emek veren ve çaba gösterenlere teşekkürlerini sundu.

Kermese emek veren kadınlara günün anısına katılım belgesi takdim edildi. Kermesteki stantta destek veren Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, şehidin vasiyetini yerine getirmek için birlik olduklarını ve ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade etti.

"Mutlu ve gururluyuz"

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş'in Eşi Dilek Bildiş, "Şehidimizin vasiyetini yerine getirmek için burada sevgimizi katarak hazırladığımız ürünlerin satışını yaparak destek olmaya çalışıyoruz. Herkes çok severek canı gönülden ürünleri alarak destek olmaya çalıştı. Çok mutlu ve gururluyuz" dedi.

Özlem Ceylan