Annesinden öğrendiği yöresel lezzetlerle kendi işini kurdu

Üniversite eğitimi için Muğla'dan Edirne'ye gelen ve burada evlenen 29 yaşında 1 çocuk annesi Ayşegül Vardar,ortaokul yıllarında yemek sektöründe hizmet veren annesinin iş yerinde öğrendikleriyle kendi işini kurdu.

Annesinden öğrendiği yöresel lezzetlerle kendi işini kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortaokul yıllarındayken yemek sektöründe hizmet veren annesinin iş yerinde çalışmaya başlayan ve zamanla kendisini geliştiren 29 yaşındaki Ayşegül Vardar, hobi olarak yapmaya başladığı işin patronu oldu.

Ege yöresine ait lezzetleri Edirnelilerle buluşturan Vardar, Börülce, Otlu börek, Ege keşkeği, Köpoğlu mezesi gibi çeşitli ürünleri büyük bir aşkla yapıyor. Doğumgünü ve özel günler gibi organizasyonlar için de üretim yapan Vardar, zaman zaman siparişlere yetişmekte zorlanıyor.

Hobi olarak hamur işleri yapmaya başladığını belirten 29 yaşındaki Ayşegül Vardar, tarifleri paylaştığı sosyal medya hesabından satış yapmaya başladığını müşterileri arttıkça kendisine iş yeri açmaya karar verdiğini söyledi.

"Ev hanımlarına da destek olmak istiyorum"

Annesinin bu mesleği yaptığını aktaran Varda, "Ortaokula giderken annemin yanında çalışıyorum. Aslında üniversiteyi kazandığımda hiç yemek yapmayıbile bilmiyordum. Daha çok mantı, hamur açma, yaprak sarma işleri falan yapıyordum.Zamanla kendimi geliştirdim ve birçok şeyi yapmayı öğrendim. İlk başlarda çok durgunluk vardı. Bir, iki derken şu anda hiçbir şekilde yetişemez durumdayım. Tek başıma çalışıyorum. Çok fazla sipariş olduğu zaman evden çalışan ev hanımlarından destekler alıyorum. Onlara da destek olmak istiyorum. İşlerimiz yoğun güzel geçiyor" şeklinde konuştu.

"Annemden öğrendiklerimle kendi işimi kurdum"

Evlendiği zaman çocuğu olduğu için bir süre evden sipariş usulü çalışmayadevam ettiğini söyleyen Vardar,"Evden çalışırken siparişler oluyordu onları yetiştiriyordum. Daha önce hiç dışarıda çalışmamıştım. Annemin yanında öğrendiklerimle kendi işimi kurmak istedim. Müşteri potansiyeli güzel. İnsanlar burada gelip ürünleri görüp beğenip alıyor. Birçok müşteri ile arkadaş gibi olduk.Daha güzel gidiyor her şey.Özellikle hafta sonu çok yoğun olduğu için siparişlere yetişmekte zorlanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan