Edirneli kadınlar depremden etkilenenler için tek yürek oldu

Edirne'de depremzedelere destek için bir araya gelen Halk Eğitim Merkezî usta öğreticileri, kursiyerler ile ev hanımları tek yürek oldu ve onları sıcak tutacak kıyafetler dikmeye başladı.

Edirneli kadınlar depremden etkilenenler için tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler yürekleri sızlattı. Türkiye depremzedeler için tek yürek olurken, Edirneli ev hanımları da ellerindeki ve esnaftan topladıkları kumaşlarla pijama, atkı-bere eldiven gibi sıcak tutacak kıyafetler dikmeye başladı. İmece usulü çalışma yapan kadınlardan kimisi ölçüp biçiyor, kimisi makine başına oturup dikim yapıyor, kimisi ise ütüleyip paketlenmesine katkı sağlıyor.

Genciyle yaşlısıyla depremzedeler için el ele veren Edirneliler, kıyafetten, gıdaya, battaniyeden, çocuk malzemelerine kadar birçok ihtiyacın karşılanmasına destek olurken, ev hanımları ise  kurs merkezlerine giderek diktikleri kıyafetlerle destek olmaya çalışıyor.

"Onları sıcak tutacak kıyafetler dikiyoruz"

Kurs merkezinde dikim yapan Emel Ünat, yakınlarının deprem bölgesinde olduğunu ve çok üzgün olduklarını söyledi. Depremzedeler için kıyafet diktiklerini söyleyen Ünat, kış gününde zorlu şartlarda sıcak tutacak ürünler yaptıklarını ifade etti.

Depremin ardından usta öğreticiler ve kursiyerlerle bir araya gelerek depremzedelere gönüllü olarak destek olmak istediklerini belirten Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Süheyla Şora Demiran, kumaş hibe etmek isteyen esnafa çağrıda bulundu.

Ev hanımı Filiz Kılıç, diktikleri kıyafetlerle bir parça da olsa yaralarının sarılmasına katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Yaşanan depremlerden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Kursiyerlerden Nebahat Çavuş, depremzedeler için ne yapabiliriz diye düşünürken, akıllarına bu şekilde bir fikir geldiğini ve harekete geçtiklerini söyledi.

Depremden etkilenen vatandaşlar ve çocukları için sıcak tutacak kıyafetler diktiklerini aktaran Çavuş, bir nebze de olsa onlara katkı sağlamak ve yaralarına merhem olmak istediklerini ifade etti.

Özlem Ceylan