Edirneli avukatlardan 'Uras bebeğe umut' ol çağrısı

Edirne Barosu avukatları İstanbul Barosu'na kayıtlı meslektaşları Av. Melda Karahan ve Av. Melih Karahan'ın SMA hastası yeğeni Uras Karabulut'a destek olmak için Saraçlar Caddesi'nde yardım standı açtı.

Edirneli avukatlardan 'Uras bebeğe umut' ol çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

75 günlük Uras bebek kas kaybına yol açan genetik geçişli SMA hastalığı ile mücadele ediyor. Tüm bu zorlu süreç devam ederken baba Alper Karabulut’un ailesi depremde hayatını kaybetti. Uras bebeğin yurtdışında tedavi olabilmesi için gereken 24 milyon lira için aile sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı.

Melis ve Alper Karabulut çiftinin henüz 2.5 aylık oğulları Uras Karabulut'a, doğduktan 11 gün sonra SMA hastalığı teşhisi konuldu. Uras bebeğe ilk doz aşı yapıldıktan sonra baba Alper Karabulut Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman’da yaşayan annesini, babasını, kardeşini, eniştesini ve yeğenini kaybetti. Aile yaşadığı bu zorlu süreçte bir yandan da zamanla yarışıyor, bir yanda ise depremin acısını yaşıyor.

Meslektaşlarına destek olmak adına bu standı kurduklarını söyleyen Edirne Barosu Avukatlarından Elif Arısever,  bu kampanaya için ilk günden beri çalıştıklarını ve herkesin desteğini beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremin etkilerini daha saramadan bir depremzede bebeğin SMA hastalığından haberdar olduklarını aktaran Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, Uras bebeğe yaşam şansı vermek için düzenlenen kampanyaya destek olduklarını belirtti.

" Zaman daralıyor"

Bu kampanyaların çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Karakoç, "Bu yavrularımızı sınırlı bir zaman diliminde yurtdışına götürmek ve orada tedavilerini yaptırmak mümkün. Burada bir evladımızın hayatı söz konusu, zamana karşı bir yarış var. İyi niyetli çabalarla kampanya neredeyse yarı yarıya bir seviyeye ulaştı ama yeterli değil. Buradan baromuz aracılığıyla kıymetli meslektaş kardeşlerimin yaptığı kampanyaya bir duyuruda ben yapmak istiyorum. Karınca kararınca büyük küçük demeden elini vicdanına koyarak Uras evladımıza hayat olmaya davet ediyorum. Uras bebek şu an 2 buçuk aylık, 6 aylık olmadan tedaviye başlaması lazım. Bunun için zaman daralıyor. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin