Listeler 2 Nisan'da askıdan indirilecek

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin takvimine göre muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listelerinin 2 Nisan Pazar günü saat 17.00'de askıdan indirileceğini söyleyen Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, vatandaşlara listeleri kontrol etme çağrısında bulundu.

Listeler 2 Nisan'da askıdan indirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin takvimine ilişkin takvimine göre 20 Mart'ta muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri 2 Nisan Pazar günü saat 17.00’de askıdan indirilecek.

"Bu seçimde vatandaşlar çok duyarlı"

50 bin nüfusa sahip Şükrüpaşa Mahallesi'nde kayıtlı 32 bin seçmen bulunuyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, bu seçimde vatandaşların çok duyarlı olduğunu ve herkesin isimlerinin listede olup olmadığını kontrol ettiğini aktardı.

"Askı süresi 2 Nisan'da sona erecek"

Seçmen bilgi formlarının askı süresinin 2 Nisan Pazar günü biteceğini hatırlatan Muhtar Tasmalı, "Bu zaman içerisinde engelli olanlar engelli formu dolduruyor. Engelli vatandaşlarımız için okullarda alt katlara sandık kuruluyor. Yatalak hasta olan ve yürüyemeyecek vatandaşlarımız için devletimiz seyyar sandık koyuyor. Bunun için gerekli evraklarda bir rapor bir de nüfus cüzdanı fotokopisi gerekiyor ve sonucunda evlere sandık geliyor. Bu evrakları da Nisan'ın 2’sine kadar ilçe seçim kurumlarına kadar belgeleri doldurup vermeleri lazım. Kendileri ya da muhtar onaylayıp götürecek" dedi.

Vatandaşlara seçmen listelerini kontrol etmeleri için çağrıda bulunan Muhtar Tasmalı, mağduriyet yaşamamaları için son güne bırakılmaması gerektiğine değindi.  

Depremzede vatandaşların da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ndeki formu doldurduktan sonra yaşadıkları ikamete ait bir fatura ile nüfus müdürlüğüne gidip kayıt yaptırabildiğini hatırlatan Muhtar Tasmalı, bu kayıt yaptıran vatandaşların da seçmen olarak gözüktüğünü ifade etti.

Adres değişikliği yaptığını ve listede isminin olup olmadığını kontrol eden vatandaşlardan Halim Gürsu, herkesin oturdukları apartmana göre listede isminin olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşlardan Ayça Tekirdağlı,  E- Devletten ismimi kontrol ettiğini ama yine de emin olmak için gelip muhtarlıktan da bakmak istediğini aktardı.

Herkesin gelip listeden ismini kontrol etmesini tavsiye eden vatandaşlardan Aydın Canıtez,"Hanemde başka birisinin oturup oturmadığını kontrol ettim. Ailemizden başka bir kayıt göremedim. Herkese adreslerini kontrol edip ve adreslerinde başka vatandaşların kayıtlı olup olmadığını kontrol etmelerini öneriyorum" dedi.

Özlem Ceylan

Dilek Şahin